Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Dumitru, Consiliul Fiscal: Bucureştiul ar putea intra şi mâine în zona euro. PIB-ul per capita este de 120% din media UE

0
16 Nov 2016 15:04:58
Autor: Raluca Florescu
În Bucureşti, PIB-ul pe cap de locuitor este e 120% din media UE
În Bucureşti, PIB-ul pe cap de locuitor este e 120% din media UE

Câteva oraşe bogate ale României, precum Bucureşti, Cluj şi Timişoara, ar putea intra oricând în zona euro, în condiţile în care PIB-ul pe cap de locuitor este de peste 100% din media Uniunii Europene, în Bucureşti nivelul fiind chiar de 120%, a spus astăzi Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal.


Acesta a participat la o conferinţă privind oportunitatea intrării României în zona euro, organizată la Banca Naţională a României. În cadrul conferinţei a fost prezentat studiul „România şi aderarea la zona euro: întrebarea este, în ce condiţii”.  

Există diferenţe foarte mari de dezvoltare între aceste oraşe şi zonele sărace ale ţării, diferenţe care s-au adâncit în ultimii ani, a mai spus Dumitru.

Economia României are de surmontat decalaje structurale mari, potrivit studiului prezentat miercuri, iar ţara are discrepanţe regionale interne considerabile, care trebuie rezolvate înainte de aderarea la zona euro.

Marţi, preşedintele Consiliului Fiscal a avertizat că în prezent are loc o deterioare masivă a poziţiei finanţelor publice din România, care riscă să pună în pericol coeziunea statului român.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările