Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

ELCEN: Cei care îşi instalează centrale de apartament ar trebui să plătească o taxă

26
16 May 2019 16:03:17
Autor: Elena Deacu
Claudiu Creţu, Administrator Special ELCEN
Claudiu Creţu, Administrator Special ELCEN

Aşa cum Electrocentrale Bucureşti plăteşte certificate de emisii de carbon, aşa şi cei care îşi instalează centrale de apartament ar trebui să plătească o taxă, este de părere Claudiu Creţu, Administrator Special ELCEN.

„Există un mit care ar trebui demontat, şi anume acela că ar fi mai accesibil să ne instalăm centrale de apartament decât să fim racordaţi la SACET. Piaţa încălzirii ar trebui să se bazeze pe fundamente corecte de competitivitate. Aşa cum ELCEN plăteşte certificate de CO2 de zeci de milioane de euro pentru cantitatea de gaz pe care o foloseşte, aşa şi cei care îşi instalează centrale de apartament ar trebui să plătească o taxă”, a declarat Claudiu Creţu, Administrator Special al ELCEN la conferinţa organizată, marţi, de COGEN Europe, COGEN România, Ecovis Ciurtin şi Asociaţii, în parteneriat cu Electrocentrale Bucureşti (ELCEN).

El a spus că este necesară modernizarea instalaţiilor din sectorul termoficării. „Este nevoie de decizii ferme şi de un mecanism corect care presupune stabilirea finanţării şi a perioadei de timp. În perioada următoare se va face un efort uriaş de modernizare, atât a centralelor ELCEN, cât şi a reţelei de transport şi distribuţie. Aproape 600.000 de apartamente din Bucureşti depind de acest sistem de termoficare”, a mai precizat Claudiu Creţu. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

26 Comentarii

Nedelcu Steli
16.05.2019, 16:09:01

Comentariu considerat abuziv.

Gheorghe Joe Negut
16.05.2019, 16:18:00

Voi trebuie să fiți pedepsiți pentru monopol pe București. Păi experților hai să punem taxă pe auto care dau gaze mult mai periculoase în mediu. Vă spun ca inginer în domeniu, când o să fiți în stare să furnizați apă caldă fără pierderi mai stăm de vorbă!

+15 (15 voturi)
Radu Mircea
16.05.2019, 16:49:04

# Dom' Administrator Special sa ne spuna mai intii in procente cit mai reprezinta '' aproape 600.000 de apartamente '' din totalul de apartamente si cum reusesc sa plateasca certificate de CO2 pentru cele 30 % pierderi de temperatura recunoscute oficial intre ELCEN si robinetul meu de acasa ??? Dupa aia mai putem sta de vorba despre flacara de la aragaz care tot cu gaz arde si tot CO2 degaja . P'alea 4 ochiuri , cuptor si grill cind ne pune bir ???

+7 (7 voturi)
florin bala
16.05.2019, 16:48:20

taxe ... taxe .... toti viseaza numai sa incaseze taxe de la altii ... cata mizerie ...

+11 (11 voturi)
Carmen Florea
16.05.2019, 16:52:10

Corect bine ai spus Chiar astăzi vorbeam cu niște cunoștințe ca să își monteze centrale de apartament ..și să nu dea nici un leu nimănui că nu se merită

+7 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (26)