Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

ELCEN vrea să discute  cu Nicuşor Dan despre cei 390 milioane de lei pe care-i are de primit de la Termoenergetica şi despre  pregătirea sezonului de iarnă

2
5 Aug 2021 10:12:02
Autor: Afrodita Cicovschi

ELCEN vrea să discute cu primarul general Nicuşor Dan despre datoriile pe care Termoenergetica le are faţă de companie, despre subvenţia pe care Primăria Capitalei ar trebui să o plătească, dar şi despre pregătirea sezonului de iarnă.

ELCEN a transmis, în 2 august, primarului general Nicuşor Dan o adresă referitoare la situaţia sumelor de plată în valoare de peste 390 de milioane de lei datorate de Compania Municipală Termoenergetica către Electrocentrale Bucureşti şi, totodată, despre situaţia subvenţiei restante datorate de Municipiul Bucureşti faţă de Termoenergetica, în valoare de 464.187.445,32 de lei.
 
”Vă supunem atenţiei situaţia financiară deosebit de dificilă în care se află Electrocentrale Bucureşti SA, aflată în reorganizare judiciară, pe fondul neexecutării obligaţiilor de plată curente de către Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti SA, în valoare de 390.354.933,48 de lei (sumă facturată şi scadentă la data de 2 august 2021) reprezentând contravaloarea energiei termice livrate  în perioada februarie – iunie 2021 (...) Pentru recuperarea creanţelor restante, ELCEN a formulat împotriva Companiei Municipale Termoenergetica SA somaţii de plată, precum şi trei cereri de emitere a ordonanţei de plată către Tribunalul Bucureşti”, se arată în documentul trimis primarului general de către ELCEN şi consultat de News.ro.
 
Compania precizează că datoria a fost acumulată de Termoenergetica pe fondul neachitării de către Primăria Municipiului Bucureşti a subvenţiei restante, în valoare de peste 464 de milioane de lei, ce reprezintă sumele necesare acoperirii diferenţei dintre preţul de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice livrate populaţiei şi preţul local al energiei termice facturate populaţiei.
 
”În aceste condiţii vă propunem să organizaţi la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti, în perioada 9 – 11 august, o şedinţă la care să participe reprezentanţi ai Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti SA, reprezentanţii Electrocentrale Bucureşti SA şi reprezentanţii Distrigaz Sud Reţele SRL (în calitate de peşedinte al comitetului creditorilor ELCEN)”, au propus reprezentanţii ELCEN.
 
Aceştia au propus şi o agendă a discuţiilor, cu trei puncte:
 
Măsuri imediate care să ducă la achitarea sumelor de plată curente datorate de Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti SA şi a subvenţiei restante datorate de Municipiul Bucureşti
Calendarul măsurilor efective ce vor fi luate în vederea realizării transferului de afacere de la ELCEN către Termoenergetica
Pregărirea sezonului de termficare octombrie 2021 – martie 2022
Pe 30 iulie, Nicuşor Dan şi-a delegat atribuţiile către administratorul public Diana Pungă, pentru perioada 2 – 20 august, ”în domeniile: resurse umane, investiţii, achiziţii, cultură, ordine publică, proiecte cu finanţare externă, precum şi coordonarea activităţii de resurse umane a Administraţiei Străzilor Bucureşti”, conform unor documente consultate de News.ro.
 
Atribuţiile ce îi revin în calitate de ordonator principal de credite şi le-a delegat, tot pe 30 iulie, către Emanuela Jugureanu, director general la Direcţia Generală Economică. Atribuţiile edilului general sunt delegate, pentru intervalul 2 – 20 august, nefiind limitate în exercitarea lor.
 
Primarul Nicuşor Dan a ales să îşi delege unele competenţe pentru situaţiile în care va avea posibilitatea, în anumite momente, să îşi viziteze familia, pentru scurtă durată, au precizat surse ale instituţiei, pentru News.ro.
 
Cu toate acestea, şi în astfel de situaţii, edilul general va lucra de la distanţă, au adăugat sursele citate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

AltCineva
5.08.2021, 10:37:28

rezolva Plicusor Ban...rezolva... a rezolvat cu traficul, cu parcarile, cu reteaua de termoficare...acum mai raman datoriile...un fleac...

Madafakaa
6.08.2021, 14:31:32

Probabil Nicusor le va da si astora cu JET cum ne-a dat tuturor in toate problemele care s-au agravat serios in Bucuresti in mandatul lui. O fi avand el multe calitati, dar nu are stofa de administrator pentru ca e foarte fricos, nu vrea sa semneze nimic si astfel o sumedenie de acte si hotarari stau blocate prin biroul lui. La 1 an de mandat, inca o sa auzim de greaua mostenire si cum trebuie facut si dres dar nu sunt bani.

+16 (16 voturi)
Modifică Setările