Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Electrica Furnizare anunţă că preţul de achiziţie a energiei de pe pieţele angro a crescut cu 400%. Compania precizează că s-a început procesul de refacturare

3
20 Jan 2022 21:42:52
Autor: News.ro

Electrica Furnizare anunţă, joi seară, că preţul de achiziţie a energiei de pe pieţele angro a crescut cu aproximativ 400% în 2021 faţă de anul precedent, dar compania a continuat să menţină preţurile pe care le avea în contractele cu clienţii. Compania anunţă că au fost emise facturi de stornare pentru clienţii cărora facilităţile nu le-au fost acordate şi s-a început procesul de refacturare.

”Compania Electrica Furnizare respectă legea, punând pe primul loc protejarea clienţilor, stornarea şi recalcularea facturilor aferente consumului din lunile noiembrie şi decembrie 2021 înscriindu-se în acelaşi demers. În linie cu o politică orientată spre client, Electrica Furnizare a depus eforturi majore, deşi cu impact negativ în rezultatele financiare pentru primele 9 luni ale anului 2021, pentru a-şi păstra angajamentele faţă de clienţii săi, menţinând preţurile din ofertele acceptate de către aceştia pe parcursul anului trecut, chiar dacă preţul de achiziţie a energiei de pe pieţele angro a crescut cu aproximativ 400% în 2021 faţă de anul precedent, a transmis, joi seară, Electrica Furnizare într-un comunicat de presă.  

Sursa citată a precizat că şi-a informat constant clienţii cu privire la stadiul aplicării măsurilor de compensare şi plafonare.
 
”La momentul începerii perioadei de aplicare a măsurilor de plafonare şi compensare, aproximativ 99% din portofoliul de clienţi casnici beneficiau deja de un preţ sub cel plafonat, respectiv 1 leu/kWh, motiv pentru care, în lunile noiembrie şi decembrie 2021, nu se încadrau pentru a li se aplica măsura plafonării. Totodată, aproximativ 700.000 de clienţi nu au fost eligibili pentru a deveni beneficiari ai măsurii de compensare”, a mai precizat compania.  

Electrica a transmis că, în prezent, facturile emise de compania Electrica Furnizare conţin menţiuni cu privire la facilităţile oferite de lege pentru toţi clienţii care întrunesc condiţiile de eligibilitate. 

”Pentru clienţii care întrunesc criteriile de eligibilitate, în facturile cărora nu s-au regăsit măsurile de compensare şi plafonare aferente lunilor noiembrie – decembrie 2021, au fost emise facturi de stornare şi, totodată, s-a început procesul de refacturare astfel încât facilităţile acordate să se regăsească în facturi. Clienţii sunt asiguraţi de faptul că nu li se vor percepe penalităţi pentru perioada noiembrie – decembrie 2021 şi nici nu vor fi deconectaţi pentru eventuala neplată aferentă”, mai arată compania.  

În ceea ce priveşte informarea clienţilor, compania Electrica Furnizare a creat o pagină dedicată cu privire la facilităţile acordate consumatorilor de energie electrică şi gaze naturale.  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Un cititor
20.01.2022, 22:03:43

"Electrica Furnizare a depus eforturi majore, deşi cu impact negativ în rezultatele financiare pentru primele 9 luni ale anului 2021, pentru a-şi păstra angajamentele faţă de clienţii săi, menţinând preţurile din ofertele acceptate de către aceştia" Nu le-a facut niciun favor, mentinand preturile din contractele in derulare. Un contract se respecta ! PUNT !!! "”Compania Electrica Furnizare respectă legea, punând pe primul loc protejarea clienţilor, stornarea şi recalcularea facturilor aferente consumului......" Tocmai ac stornare (cateva mii la numar) arata cat i-a pasat companiei, atat de lege, cat si de clienti, trimitandu-le facturi cu sume astronomice, facturi a caror calcul nu respecta legea. La aceasta companie parca ar lucra politicienii nostri mincinosi.

+3 (3 voturi)
Naso Ovid
20.01.2022, 23:29:15

mi-am mutat 3 locuri de consum de la aceasta companie mizerabila. jeguri de stat in stat.

+1 (1 vot)
Un cititor
23.01.2022, 16:54:51

Trebuia sa stii ca tot ce tine de acest stat mafiot, esuat cum spune Presedintele sunt jeguri. Astea sunt serviciile pe care ni le livreaza .

Modifică Setările