Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

E.On şi Engie, obligate de ANRE să plătească despăgubiri şi penalităţi clienţilor

0
5 Jul 2021 14:19:30
Autor: Afrodita Cicovschi

E.On şi Engie au fost amendate de ANRE cu 400.000 lei pentru că nu au soluţionat în termenul legal sesizările clienţilor privind facturarea serviciului de furnizare a gazelor naturale, cele două companii fiind obligate şi să plătească penalităţi de întârziere clienţilor.

Prin acţiunile de control desfăşurate, ANRE a verificat, prin metoda eşantionării, respectarea prevederilor Standardului de performanţă pentru activitatea de furnizare a gazelor naturale, aprobat prin Ordinul ANRE nr. 37/2007, cu modificările şi completările ulterioare, referitoare la îndeplinirea de către furnizori a obligaţiei de a răspunde, în termen de 15 zile, la sesizările clienţilor finali referitoare la facturarea serviciului de furnizare a gazelor naturale.
 
În urma finalizării acţiunilor de control, s-au constatat întârzieri în transmiterea răspunsurilor la sesizările clienţilor finali referitoare la facturarea serviciului de furnizare a gazelor naturale, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 400.000 lei, după cum urmează:
 
E.ON ENERGIE ROMÂNIA (cota de piaţă 41,33 %) - 310.000 lei
ENGIE ROMÂNIA (cota de piaţă 47 %)             -   90.000 lei
 
Totodată, s-a dispus furnizorilor să plătească clienţilor finali care nu au primit răspunsuri în termenul legal, penalităţile datorate în conformitate cu prevederile Standardului de performanţă pentru activitatea de furnizare a gazelor naturale, aprobat prin Ordinul ANRE nr. 37/2007, cu modificările şi completările ulterioare, astfel:
 
30 de lei pentru nerespectarea termenului de răspuns de 15 zile de la data înregistrării solicitării;
5 lei pentru fiecare zi suplimentară de întârziere.
 
De altfel, în conformitate cu prevederile Standardului de performanţă pentru activitatea de furnizare a gazelor naturale, aprobat prin Ordinul ANRE nr. 37/2007, cu modificările şi completările ulterioare, furnizorii de gaze naturale au obligaţia de a plăti în mod automat clienţilor finali penalităţile datorate pentru nerespectarea termenelor şi pentru zilele suplimentare de întârziere.    
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările