Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Eugen Teodorovici a pus tunurile pe pensiile speciale

16
11 Jul 2019 10:23:49
Autor: Elena Deacu
Orlando Teodorovici
Orlando Teodorovici

Ministerul Finanţelor Publice va prezenta Guvernului un pachet de măsuri care va reglementa inclusiv situaţia pensiilor speciale, menirea acestuia fiind de a asigura o mai eficientă cheltuire a banului public, a declarat miercuri la România TV Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor.

Potrivit lui, partea de pensii speciale este una dintre măsurile pe care Ministerul Finanţelor Publice o va propune „într-un pachet de alte măsuri cu privire la modul în care banul public să fie cât mai bine cheltuit, într-un mod cât mai eficient, cheltuit acolo unde produce valoare adăugată în economie”.

Întrebat dacă se va introduce o impozitare progresivă a pensiilor de peste 10.000 de lei, ministrul Finanţelor a răspuns că sunt mai multe scenarii ce vor fi propuse spre discuţie.

„Sunt mai multe scenarii pe care noi, la Finanţe, le vom propune spre discuţie la Guvern. Va fi o situaţie foarte clară cu toate pensiile, şi cele pe bază de contributivitate şi cele speciale. Absolut toate aceste pensii cu număr, cuantumul lor, mai multe scenarii de lucru. Pachetul va fi corelat cu rectificarea bugetară. Luăm în calcul tot, inclusiv varianta tăierii pensiilor speciale”, a explicat Teodorovici, miercuri seară, la România TV, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă ia în calcul tăierea pensiilor „nesimţite”, de peste 20.000 - 30.000 de lei, Teodorovici a răspuns că se ia în calcul „absolut tot, inclusiv această variantă”.

O altă situaţie care trebuie reglementată este cea a persoanelor care se pensionează la o vârstă redusă şi rămân în sistemul public, primind şi salariu, a mai spus Teodorovici. El a precizat că măsurile vor fi discutate atât public, cât şi în Guvern şi în coaliţia de guvernare, şi se vor aplica de la finele lunii iulie, odată cu rectificarea planificată a bugetului.

Ministrul Finanţelor a spus că noua lege a pensiilor se va aplica, iar Guvernul trebuie să facă tot ce trebuie făcut pentru aceasta, cu condiţia ca economia să meargă. Sursele pentru sumele necesare aplicării legii sunt prevăzute în strategia fiscal-bugetară discutată în Parlament şi prezentată public, a adăugat Teodorovici.

 „Toate aceste măsuri, printre care şi cea cu pensiile speciale, se vor discuta în prealabil la nivel de Guvern, la nivel de coaliţie, pentru a ieşi clar cu măsurile care se acceptă a fi promulgate într-un viitor foarte apropiat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

Pompierul Parpoules
11.07.2019, 10:39:01

Teodorovici matale nu esti PSD-ist? Tocmai ce ati votat pensii speciale si pentru primari!

+8 (8 voturi)
Mihai Neagu
11.07.2019, 11:16:12

Pai nu face tocmai ce a cerut opozitia? Nici asa nu e bine?

-5 (7 voturi)
sandel62
11.07.2019, 11:23:54

Aoleu sa intelegem ca masurile lui Boc cel hulit sunt exceptionale? El tocmai taiase pensiile speciale in 2012 , iar voi cu Latrina 3 le-ati introdus din nou argumentand mereu ca Boc a fost un criminal. Mai urmeaza sa dati afara din bugetari (deja angajari nu se mai fac) , sa introduceti o taxa forfetara pe societati si cam gata , ati fi la paritate cu el. Singura deosebire ar fi ca in 2010-2012 era criza economica in toata lumea , acum dupa 7 ani de psd se anunta criza planetara in Romania

+6 (8 voturi)
kitty kat
11.07.2019, 11:34:42

Alba-neagra cu pensiile speciale!

+4 (4 voturi)
Manole Scarlat
11.07.2019, 11:58:34

Asta-i decât abureală, tragere de timp, cine se atinge de pensile speciale va fi revoluţie.

-3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (16)