Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Euroins şi City Insurance au pierdut procesele cu ASF. Ce amendă uriaşă trebuie să plătească Euroins

0
11 Nov 2020 10:00:54
Autor: Afrodita Cicovschi

Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a avut, în ultimele zile, câştig de cauză în trei litigii împotriva City Insurance S.A., Onix Asigurări S.A. şi Euroins România Asigurare-Reasigurare S.A.

 
1. Curtea de Apel Bucureşti a respins ca nefondată cererea formulată de City Insurance S.A., în dosarul 7056/2/2019, în baza căreia societatea de asigurare a solicitat instanţei de judecată să oblige Autoritatea să emită un aviz prin care să admită cererea de compensare a creanţelor Societăţii Asigurarea - Reasigurare Astra S.A. cu cele ale societăţii City Insurance S.A. Totodată, City Insurance S.A. a solicitat şi anularea avizului emis de Autoritatea de Supraveghere Financiară de respingere a cererii de avizare a compensării creanţelor societăţii de asigurare City Insurance S.A. cu creanţele societăţii Astra S.A.
 
2. De asemenea, în dosarul nr. 1374/2/2020, Curtea de Apel Bucureşti a respins ca neîntemeiată cererea de chemare în judecată formulată de Onix Asigurări S.A. şi a luat act de renunţarea la judecată formulată de societate în ce priveşte capătul de cerere având ca obiect pretenţii civile, în acelaşi dosar.
 
Onix Asigurări S.A. a solicitat instanţei de judecată anularea Deciziei A.S.F. nr. 123/04.02.2020; obligarea A.S.F. la transmiterea informaţiilor comunicate de Onix Autorităţii către IVASS Italia; obligarea A.S.F. la plata unei sume, cu titlu de despăgubiri, constând în daune materiale suferite de societate, ca urmare a faptului că informaţiile nu au fost transmise către IVASS, precum şi obligarea A.S.F. la plata cheltuielilor de judecată.
 
3. În dosarul 5090/2/2020, Curtea de Apel Bucureşti a respins ca inadmisibilă acţiunea în care societatea Euroins România Asigurare-Reasigurare S.A. a solicitat suspendarea executării Notificării nr. SA-DSC/3296/14.09.2020, care a stat la baza emiterii Deciziei A.S.F. nr. 1137/28.09.2020 privind sancţionarea cu amendă în cuantum de 1.500.000 lei şi dispunerea de măsuri în sarcina societăţii. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările