Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Euroins încearcă să stingă scandalul cu service-uri afiliate BMW şi Mercedes printr-un parteneriat cu cele ale Renault - Nissan: Banii vor fi viraţi mai repede

3
16 Jul 2020 08:22:52
Autor: Afrodita Cicovschi

Euroins încearcă să stingă scandalul cu unele service-uri care i-au cerut falimentul pentru neplata daunelor încheind un parteneriat cu service-uri care fac parte din alianţa concesionarilor Dacia, Renault şi Nissan, astfel încât banii pentru reparaţii să fie viraţi mult mai repede.

„Euroins România Asigurare Reasigurare SA anunţă încheierea unui parteneriat pe termen lung cu membrii ACODAREN - Asociaţia Concesionarilor Dacia, Renault, Nissan, prin care beneficiarii despăgubirilor în baza poliţelor RCA vor avea acces la reparaţii de cea mai bună calitate”, a informat asigurătorul.
 
Cu aproape 70 de membri, ACODAREN este cea mai mare asociaţie de service-uri auto de marcă, acoperind practic tot teritoriul naţional cu servicii de reparaţii pentru autovehiculele Dacia, Renault şi Nissan. 
 
Parteneriatul cu societăţile membre ACODAREN include, pe lângă achitarea unor creanţe financiare, şi stabilirea unei colaborări astfel încât autovehiculele avariate şi reparate în baza unui dosar de daună emis de către Euroins Romania să fie livrate posesorilor mai repede. 
 
„Euroins Romania rămâne deschisă acordurilor reciproc avantajoase cu toate societăţile comerciale specializate în reparaţii auto cu condiţia ca toate tarifele să poată fi agreate în concordanţă cu statisticile oficiale existente până la acest moment”, precizează asigurătorul.
 
Asigurătorul încearcă astfel să controleze tarifele impuse de unele service-uri auto, considerate prea mari de către firma de asigurări.
 
Service-urile auto AutoCar, controlate de Florin Pandele, au anunţat recent că se alătură demersului altor 7 service-uri, două dintre acestea fiind reprezentante BMW şi Mercedes, în solicitarea falimentului Euroins, pentru o datorie de 1,5 milioane lei.
 
În replică, Euroins, asigurătorul cu cele mai multe reclamaţii din piaţă la nivelul anului trecut, acuză service-urile că ar practica preţuri umflate la reparaţii, şi de peste 5 ori peste media pieţei, motiv pentru care le-a făcut sute de plângeri penale şi le-a deschis şi procese în instanţe.
 
Pe de altă parte, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a amendat conducerea Euroins pentru neîndeplinirea la termenele scadente a unora dintre obligaţiile prevăzute în planul de măsuri stabilit în sarcina societăţii în ultima decizie de sancţionare, când asigurătorul a fos amendat cu 500.000 de lei pentru nereguli la soluţionarea dosarelor de daună.
 
Mihnea Tobescu, directorul general al Euroins, şi Milena Guentcheva, directorul general adjunct al firmei de asigurări, au fost amendaţi cu 100.000 de lei şi respectiv 50.000 de lei de către ASF.  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

kalu kalu
16.07.2020, 09:11:54

e posibili sa se fi creat o mafie a reparatorilor. Ca nu ar fi prima oara. Pe de alta parte, am avut o dauna provocata de un mandru posesor de rca de la euroins. Doar programarea la constatare a durat 30 de zile !!! Asta in 2017. Si 2 lei daca ar costa rca-ul de la ei, si nu cumpar. In afara de durata extrem de mare a programarii, deoarece la constatare s-a dus sotia, agentul si reprezentantul service-ului, care nu era de marca, discutau intre ei cum sa fixeze bara pe interior, cu sarma. Atat de idioti erau, considerand ca o femeie nu-si poate da seama de mizeriile pe care le discutau ei. Mai mult, au incercat sa ne oblige, fara succes, sa reparam masina la acel service de cartier, si nu la reprezentant Hyundai.

123 ABC
16.07.2020, 11:18:36

Adevarul e pe undeva la mijloc. Stiu pe cineva care a sters masina unuia , intr-o parcare , si care a ramas cu o zgaraietura pe portiera din spate de 15-20 de cm ( doar vopseaua dusa ) . Ei , ce sa vezi , pe pagubit l-au costat reparatiile 7000 de RON , suportate de Euroins ..

Geo Geo
16.07.2020, 12:28:47

7.000 lei doar sa vopsesti masina toata. Sa repari doar o zgarietura , pretul e exagerat de mare.

Modifică Setările