Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Fenechiu dă ca sigură deblocarea Programului Operaţional Sectorial Transporturi, îngheţat anul trecut

0
14 Jun 2013 19:44:55
Autor: Dan Străuţ
Ministrul Relu Fenechiu are informaţii că POS-T va primi OK-ul de la Bruxelles
Ministrul Relu Fenechiu are informaţii că POS-T va primi OK-ul de la Bruxelles

Ministerul Transporturilor informează, într-un comunicat, că „în perioada imediat următoare Comisia Europeană va transmite oficial decizia privind deblocarea Programului Operaţional Sectorial Transporturi 2007-2013“. „Mă alătur optimismului transmis de către comisarul european Johannes Hahn în reuşita deblocării programului POST 2007-2013“, afirmă, în comunicat, Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor.

Comisia Europeană a fost anunţată în luna mai, prin raportul favorabil al Autorităţii de Audit a Curţii de Conturi, că Ministerul Transporturilor a finalizat implementarea măsurilor impuse prin documentele de pre-suspendare şi de încetare a plăţilor, transmise în iunie şi decembrie 2012.

Autoritatea de Management POS Transport a implementat măsurile corespunzătoare procedurale, organizaţionale şi operaţionale în vederea asigurării eficacităţii şi calităţii verificărilor de management, a legalităţii şi regularităţii procedurilor de achiziţii publice pentru certificarea cheltuielilor.

Şah la foştii manageri privaţi ai CFR SA

Prin Scrisoarea de Întrerupere plăţi (iunie 2012) şi Scrisoarea de presuspendare (decembrie 2012), Comisia Europeană a stabilit pentru Programul Operaţional Sectorial Transport implemetarea a 8 măsuri specifice cu termen 13 februarie 2013, dată limită conform scrisorii de presuspendare transmisă de către Comisia Europeană.
În decembrie 2012, doar pentru o singură măsură se demarase procedura de implementare, iar „în perioada martie - aprilie 2013 fosta conducere a CNCF CFR SA nu a derulat nicio procedură de achiziţie publică, blocând astfel implemetarea procedurilor operaţionale necesare procesului de evaluare a achiziţiilor publice“, se precizează în comunicatul ministerului.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările