Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

FGA face apel către păgubiţii City Insurance să trimită online sau prin Poştă cererile de plată

0
27 Sep 2021 16:03:45
Autor: Afrodita Cicovschi

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) face apel către păgubiţii City Insurance să depună online cererile de despăgubire sau să le trimită prin poştă pentru a evita pericolul de contaminare.

Fondul de garantare a asiguraţilor a luat act de publicarea în Monitorul Oficial a Deciziei nr.1148/17.09.2021 a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) prin care s-a dispus retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii de Asigurare Reasigurare City Insurance SA şi constatarea stării de insolvenţă a societăţii, urmând ca Autoritatea de Supraveghere Financiară să promoveze, în instanţă, cererea de deschidere a procedurii de faliment împotriva asigurătorului.
 
De la acestă dată, orice persoană care pretinde un drept de creanţă de asigurări împotriva asigurătorului poate formula şi adresa o cerere de plată privind acordarea despăgubirilor/indemnizaţiilor sau o cerere restituire de primă, după denunţarea poliţei de asigurare la asigurător.
 
Conform Deciziei Autorităţii de Supraveghere Financiară(ASF) Fondul de garantare a asiguraţilor va prelua evidenţele complete ale dosarelor de daună, precum şi evidenţele tehnico-operative şi contabile aferente acestora, în termen de 30 de zile. După preluarea acestora, FGA va proceda la publicarea listelor potenţialilor creditori de asigurare.       
 
 
Instrumentarea de către Fond a cererilor de plată se va face după preluarea evidenţelor complete ale dosarelor de daună precum şi a evidenţelor tehnico-operative şi contabile.
 
Conform legislaţiei, FGA poate iniţia plata creanţelor de asigurare ale creditorilor de asigurare ai SAR City Insurance SA, într-un termen de  60 de zile, calculat de la date publicării Deciziei ASF referitoare la asigurător, în Monitorul Oficial. Cererile se pot depune cel târziu până la 90 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului sau de la data naşterii dreptului de creanţă, atunci când acesta s-a născut ulterior.
 
Potrivit legii, FGA este în drept să efectueze plăţi din disponibilităţile sale doar către creditorii de asigurări care au depus cereri de plată şi care au dosarele complete. Plata despăgubirilor se va face în limita a 500.000 lei per contract de asigurare.
 
Ţinând cont de situaţia pandemică existentă, FGA face apel către potenţialii creditori de asigurare să depună solicitările Online, sau prin intermediul unui serviciu poştal.
 
Prin intermediul serviciului de Email, vă recomandăm:
 
Cereri de plată (Anexa 9 şi 10): cerere.plata@fgaromania.ro
 
Citeşte şi: Ce trebuie să facă păgubiţii City Insurance pentru a încasa despăgubirile. Paşi de urmat şi model de cerere DOCUMENT
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările