Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Finanţele se împrumută iar de la români. Teodorovici: Le oferim şansa să participe în mod direct la economia românească

3
15 Sep 2019 19:02:32
Autor: Afrodita Cicovschi

Ministerul Finanţelor continuă şi în luna septembrie emisiunile de titluri de stat pentru populaţie, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, afirmând că astfel va oferi „fiecărui român şansa să participe în mod direct la economia românească”.

Românii pot subscrie începând de luni, 16 septembrie 2019, pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populaţiei în cadrul Programului Tezaur, cu scadenţe la 1, 2, şi 3 ani şi dobânzi anuale de 3,5%, 4%, respectiv 4,5%. Veniturile aferente sunt neimpozabile.
 
 
Titlurile de stat pot fi cumpărate:
 
- în perioada 16 - 30 septembrie 2019 de la unităţile operative ale Trezoreriei Statului;
 
- în perioada 16-27 septembrie 2019 prin reţeaua de oficii poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română, din mediul urban, iar în perioada 16-26 septembrie 2019 din mediul rural.
 
"Vreau să oferim fiecărui român şansa să participe în mod direct la economia românească şi la creşterea acesteia, cu riscuri minime, dar beneficii maxime. Emisiunea de titluri de stat pentru populaţie este modalitatea Ministerului Finanţelor Publice de a invita românii să fie activi în susţinerea economiei româneşti şi să beneficieze, în mod direct de dividende, în urma progreselor pe care ţara noastră le face. Am promis fiecărui român un instrument avantajos la pachet cu posibilitatea de a investi în România. Le mulţumesc pentru încredere şi le garantez că au făcut alegerea cea mai bună", precizează dl Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice.
 
Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.
 
Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere.
 
Titlurile de stat sunt în forma dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans.
 
În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea.
 
Emiterea titlurilor de stat pentru populaţie va continua pe tot parcursul anului 2019. În fiecare lună perioada de subscriere va fi de trei săptămâni iar maturităţile vor fi stabilite în funcţie interesul manifestat de investitori.
 
Prospectul de emisiune, şi orice eventuale modificări ale acestuia, se publică pe: http://www.mfinante.ro, www.datoriepublica.mfinante.gov.ro, https://www.comunicatii.gov.ro , https://www.posta-romana.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Pitrea Piron
15.09.2019, 19:13:11

"creşterea acesteia, cu riscuri minime, dar beneficii maxime" Serios - Teodorovici prevede viitorul? Asta e precum Brexit - 'Global Britain' promisa de Farage, Mogg si BoJo Romanii trebuie sa stie ca orice investitie inseamna risc, si vor lua pierderile daca 'economia' condusa de Teodorovici intra in santz.

+1 (1 vot)
Turcan Serghei
15.09.2019, 22:28:23

Cine crezi că vă împrumută pe voi, când se știe clar că banii nu merg în economie prin investitii, ci în buzunarele voastre de nemernici, că v-ați mărit salariile atât de mult, de nu mai ajung banii pentru salariile voastre. Maimuțoi cufurit ... marș în cușcă lângă Dragnea !

+1 (1 vot)
Alexandru Preda
16.09.2019, 00:17:14

Cine are curajul sa riște? Pana acum acțiunile și titlurile au fost păcăleli pentru oamenii de rand. Că pun mana pe toate aceiași bogatani, este clar. Cumpăra ieftin de la popolatis de rand, atunci când aceștia le vor vinde sa scape de ele. Și asa pun mana pe economia românească aceiași șarlatani.

+1 (1 vot)