Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Finanţele au respins toate ofertele primite de la bănci în cadrul licitaţiei pentru atragerea a 500 de milioane de lei

0
27 Jun 2022 20:16:15
Autor: Afrodita Cicovschi

Ministerul Finanţelor a respins, luni, toate ofertele primite de la bănci în cadrul licitaţiei pentru o emisiune de obligaţiuni de stat benchmark cu maturitate reziduală la 48 de luni, prin care intenţiona să atragă 500 de milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Finanţe, băncile participante la licitaţie au transmis oferte în valoare totală de 332 milioane de lei.
 
Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna iunie 2022, împrumuturi de la băncile comerciale de 3,9 miliarde de lei, din care 200 de milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount şi 3,7 miliarde de lei prin nouă emisiuni de obligaţiuni de stat.
 
La acestea se poate adăuga suma de 555 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.
 
Suma totală, de 4,455 miliarde de lei, este cu 1,725 de miliarde de lei peste cea de 2,73 de miliarde de lei programată în luna mai şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările