Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Fiscul dă 1,3 milioane lei pentru maşini care vor transporta câini

1
8 Dec 2019 14:58:41
Autor: Afrodita Cicovschi
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) vrea să cumpere 20 de autovehicule pentru transport câini, complet echipate, în valoare de 1,31 milioane lei (275.000 euro), fără TVA, potrivit unui anunţ publicat pe platforma SICAP. Astfel, preţul unei singure maşini va fi de 13.750 euro, plus TVA.

Criteriul principal de atribuire este cel mai bun raport calitate – preţ. Durata contractului este estimată la 6 luni, informează news.ro.
 
Vor fi folosite fonduri existente în conturile Ministerului Finanţelor Publice, ca urmare a încasării de sume în valută, în baza acordurilor de cooperare încheiate între Comisia Europeana, statele membre semnatare şi Japan Tobacco International (JTI)/ Philip Morris International (PMI)/ Imperial Tobacco Limited (ITL), potrivit anunţului.
 
Firmele interesate trebuie să fi furnizat produse similare, în ultimii 3 ani, calculaţi de la data limita de depunere a ofertelor, la nivelul unuia sau mai multor contracte, în valoare cumulată de minimum 1,3 milioane lei, fără TVA.
 
Tipul procedurii este licitaţie deschisă, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 8 ianuarie 2020.
 
Din 2010 şi până în prezent, JTI România a susţinut formarea a peste 50 de echipe canine, donând Autorităţii Vamale câini, hrană şi echipamente necesare acestora. 
 
Valoarea bunurilor confiscate de echipele canine din cadrul DGV şi amenzile aplicate, în perioada 2013 – 2019 (semestrul 1), depăşeşte 40 de milioane de lei. Doar în perioada 2018 – 2019 (semestrul 1), echipele canine au confiscat bunuri şi au contribuit la aplicarea unor amenzi în valoare de peste 10,3 milioane de lei.
 
„De-a lungul timpului, ANAF, prin Direcţia Generală a Vămilor, a depus eforturi susţinute în vederea combaterii contrabandei cu tutun în special prin dezvoltarea structurii de echipe canine. În primele opt luni ale anului 2019, echipele de supraveghere şi control vamal au reuşit să confişte 26.615.044 ţigarete şi să aplice amenzi în valoare de 3.225.010 lei. Ne bucurăm să găsim în JTI un partener de nădejde în vederea întăririi capacităţii de control şi a protejării intereselor economice şi de securitate naţională şi comunitară”, declara, în septembrie, vicepreşedintele ANAF, Ştefan Cosmin Doliş, cu prilejul lansării campaniei  „Contrabanda e crimă organizată!” , lansată în parteneriat cu Direcţia Generală a Vămilor (DGV), Poliţia de Frontieră, Poliţia Română şi cu sprijinul JTI România.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Utilizator Adevărul
8.12.2019, 17:23:49

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările