Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Fitch nu vede motive fundamentale pentru creşterea susţinută a preţurilor petrolului

0
19 Jan 2022 04:18:39
Autor: Gabriel Niţulescu
Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

O creştere suplimentară a preţului petrolului poate afecta negativ cererea şi creşterea economică, spune Dmitri Marinchenko, director principal al grupului pentru resurse naturale şi mărfuri al agenţiei internaţionale de rating.

Nu există motive fundamentale pentru creşterea constantă a preţului petrolului acum, o creştere suplimentară a preţului petrolului poate afecta negativ cererea şi creşterea economică. Această opinie a fost exprimată către TASS de directorul principal al grupului pentru resurse naturale şi mărfuri al agenţiei internaţionale de rating Fitch Dmitri Marinchenko.

"Credem că nu există motive fundamentale pentru creşterea stabilă a cotaţiilor acum, majoritatea producătorilor generează un flux de numerar liber pozitiv la un preţ de 60 USD şi mai mult. Dacă preţurile continuă să crească, acest lucru poate afecta cererea şi poate influenţa negativ creşterea economică", a spus acesta.

Potrivit lui Marinchenko, piaţa petrolului pare supraîncălzită acum. Acest lucru se datorează parţial probabilităţii scăzute de a introduce noi blocaje serioase din cauza coronavirusului, a spus expertul. În acelaşi timp, cererea de petrol ar putea atinge destul de curând niveluri pre-pandemice, a adăugat el. „Atacul cu drone asupra Abu Dhabi ar putea contribui, de asemenea, la creşterea cotaţiilor”, a recunoscut Marinchenko.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările