Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Flanco, Altex, eMag şi Samsung Electronics, suspectate că au fixat preţurile electronicelor

8
5 Apr 2021 15:19:39
Autor: Afrodita Cicovschi
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile companiilor Samsung Electronics România SRL, Altex România SRL, Flanco Retail SA şi Dante Internaţional SA.

Inspecţiile s-au derulat în cadrul unei investigaţii privind posibile înţelegeri şi/sau practici concertate de fixare a preţurilor de vânzare în cadrul politicii comerciale implementate de Samsung Electronics România SRL pe piaţa produselor electronice şi IT&C din România.
 
Astfel, investigaţia vizează relaţia dintre compania Samsung Electronics România SRL şi partenerii acesteia, printre care Altex România SRL, Flanco Retail SA şi Dante Internaţional SA.
 
Investigaţia a fost declanşată pe baza informaţiilor primite pe Platforma Avertizorilor de Concurenţă.
 
Samsung Electronics România SRL este subsidiara locală  a grupului Samsung, un producător şi distribuitor mondial de produse electronice şi produse de tehnologia informaţiilor.
 
Altex şi Flanco comercializează on-line şi prin intermediul unor reţele naţionale de magazine o gamă largă de produse din categoria electronicelor şi IT&C, electrocasnice si multimedia.
 
Dante administrează platforma on-line eMAG.ro, prin intermediul căreia comercializează o gamă largă de produse, echipamente şi componente IT, electronice, electrocasnice etc.
 
Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor. Documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice.
 
Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Un cititor
5.04.2021, 15:38:09

"Investigaţia a fost declanşată pe baza informaţiilor primite pe Platforma Avertizorilor de Concurenţă." "Dante administrează platforma on-line eMAG.ro, prin intermediul căreia comercializează o gamă largă de produse, echipamente şi componente IT, electronice, electrocasnice etc." Nu fac doar atat !!! Daca ai o problema cu un produs cumparat de pe EMAG: niciodata nu au piese, tergiverseaza cazul pana produsul iese din garantie, monopol total, cine-i controleaza, pun legea in fata doar cand e de partea lor.

+2 (10 voturi)
dumitru bogdan
5.04.2021, 15:46:12

Pai cum sa nu fe fixeze dacă statul intervine în piață cu programe aberante. Se plâng ca nu au bani și ii toaca pe ceva ce pune presiune pe curs, pt ca importam majoritatea electrocasnicelor.

-2 (4 voturi)
Un cititor
5.04.2021, 16:16:13

Nu ai inteles nimic din idee. Nu are nicio legatura cu statul

-2 (6 voturi)
Popa Pius
5.04.2021, 16:22:22

Bună dimineațaaaa. Cred că ăștia de la CC n-au deschis 2 situri la fel de foooaaarte mult timp, ca să vadă prețuri identice și fraiereală inclusiv de ”bleic fraierdei”...

+5 (5 voturi)
imacandi
5.04.2021, 16:57:35

in mod real exista o intelegere intre acesti comercianti,lucrurile putand foarte usor demonstrabile iar de black friday numai reduceri nu sunt acelea.Au constituit un monopol si profita de el.Oricum ,orice produs urmaresti,se ved clar cresterile de pret,la nivelul unui an fiind cresteri si de 40%.

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările