Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Florin Cîţu vrea mărească salariul minim de la 1 noiembrie sau 1 decembrie. Cât ar urma să crească

36
17 Sep 2021 10:36:05
Autor: Melania Agiu
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Premierul Florin Cîţu a declarat, joi seara, că intenţionează să devanseze data la care ar urma să crească valoarea salariului minim pe economie, el indicând, în acest sens, data de 1 noiembrie sau 1 decembrie, când salariul minim ar putea creşte cu opt procente.

„Vreau să avem o soluţie până la 1 octombrie, sper să găsim o soluţie până la 1 octombrie. Este o propunere de creştere a salariului minim venită de la patronate, de 8%, şi o propunere din partea sindicatelor de creştere de 10%. În acelaşi timp aş vrea să ne gândim totuşi la o formulă care să poată să fie aplicată în fiecare an, nu să venim să discutăm în fiecare an un procent de creştere”, a afirmat primul ministru joi seară, la TVR, transmite News.ro. 
 
Florin Cîţu a avansat ideea ca anul acesta cuantumul salariului minim să crească de la 1 decembrie, sau chiar mai devreme, nu de la începutul anului viitor. 
 
„Vreau să fie aprobat cât mai repede ca toate companiile să ştie exact ce costuri vor avea anul viitor cu salariul minim. În acelaşi timp mă gândesc, fiind un an special, dar, repet, trebuie să vorbesc cu patronatele, dacă putem, anul acesta doar, să creştem salariul minim mai repede de 1 ianuarie, să o facem poate la 1 decembrie sau la 1 noiembrie. 
 
Dar este o discuţie pe care trebuie să o am cu patronatele, este o propunere pe care o am, mă gândesc să facem o creştere de 8% de exemplu, dar să fie de la 1 noiembrie sau de la 1 decembrie şi atunci să fim mai aproape de acea creştere de 10% pe care o propun cei de la sindicate. Este o discuţie pe care trebuie să o am, dar este propunerea cu care vreau să vin în Consiliul Tripartit”, a adăugat Florin Cîţu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

36 Comentarii

lio
17.09.2021, 10:44:58

He he ! Asta da ! Asta e funny nu aia cu Superman !

+12 (14 voturi)
Kelemen Jakob
17.09.2021, 10:49:05

Citule dai si tu 100 de lei? "Va maresc pensiili si salariili di la intai!" - Tov Nicolae Ceausescu!

-4 (18 voturi)
West
17.09.2021, 11:00:30

el nu da nimic, ii forteaza pe angajatori si pe angajati sa dea! ar trebui sa scada taxele pe munca(cele mai mari din europa)! nu sa-i oblige pe patroni si pe angajati sa le creasca brutul si sa incaseze statul mai multe taxe! practic asta urmareste el sa incaseze mai mult din munca! scade taxele jmechere! crescaand brutul, adfica taxeaza mai mult, practic vor creste si multe venituri ale bugetarilor, care sun t raportate la salariul minim! asta e mai comunist decat dragnea si orlandoi si valcov la un loc!

-4 (18 voturi)
Stefan din Nord
17.09.2021, 10:45:11

Asta daca vei mai fi premier pe 1 dec

-5 (17 voturi)
Paun Al
17.09.2021, 11:13:12

Ideea asta ca politicienii, vin ei cu bani de acasa si daca "vor", maresc salarii, pensii, sinecuri.. inca mai prinde la o multime de romani. Statul nu are niciodată altă sursă de venit in afara banilor cu care taxeaza oamenii care muncesc, firmele, proprietati... "Dacă statul vrea să cheltuie mai mult o face numai furând din economiile voastre( generand inflatie..) , sau taxându-vă mai mult. Nu e adevărat că "altcineva" va plăti ! Acel "altcineva" sunteți voi, mai devreme sau mai târziu ! Nu există "bani publici", există doar banii voștri, plătitori de taxe și impozite" Margaret Thatcher O crestere de 200 lei al salariului minim, crestere care este deja anulata de mult de cresterea preturilor, inseamna o crestere de 5x200 ...pana la de 10-15 x200, adica 1000-2000-3000 lei a salariilor bugetare. La parlamentari de ex cresterea ar fi de cel putin 1800 lei ( 9x200) si la fel a pensiilor speciale.. Singurii beneficiari reali ai acestor marimi, in conditiile inflatiei de acum sunt cei cu salarii de 3-5-15 ori salariul minim . Solutia reala este impozitarea redusa a salariilor mici, si ajutorarea doar a celor cu salarii mici.. nu subventii si plafonari de preturi la gramada..

+18 (18 voturi)

Vezi toate comentariile (36)

Modifică Setările