Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Forbes: Volumul de investiții imobiliare a crescut cu 77% în primul trimestru

0
1 Jun 2011 17:31:48
Autor: adevarul

Interesul în creștere al investitorilor vine pe fondul revenirii pieței europene. În România, retailul și industrialul sunt cele mai atractive segmente.

Piețele imobiliare europene și-au reluat creșterea în 2010, când stocul investițiilor a crescut cu 4%, în contrast notabil cu declinul de 8% din anul anterior, conform raportului Money into Property 2011, realizat de compania de consultanță imobiliară DTZ Echinox.

Creșterea stocului investițiilor a variat considerabil în Europa, de la 1% în Marea Britanie la 11% în Franța. A existat totuși și o zonă însemnată de scădere, Portugalia, Italia, Irlanda, Grecia si Spania înregistrând un declin de 3%.Volumul tranzactiilor de investitii in Europa a crescut cu 64% in 2010, ușor sub creșterea globală de 76%. Se estimează o continuare a revenirii in Europa, cu o creștere de 20%.

Află pe forbes.ro cu cât a crescut volumul de investiții în primele trei luni din 2011

Potrivit unor studii recente ale DTZ, la nivel global este disponibilă o sumă de 986 de miliarde de dolari pentru investiții în proprietăți comerciale în următorii trei ani. Regiunea EMEA atrage cea mai mare pondere din acest capital (35%). Investitorii rămân încrezatori, 66% dintre aceștia așteptându-se la o creștere a investițiilor nete în 2011.

Vezi pe forbes.ro cum a evoluat numărul de tranzacții imobiliare din România în primele trei luni din 2011

Citeşte pe forbes.ro prognoza imobiliară din acest an


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările