Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Fost ministru al Energiei: Preluarea CEZ România de către un fond de investiţii este un semnal concret de încredere

1
23 Oct 2020 10:43:18
Autor: Elena Deacu
Răzvan Nicolescu
Răzvan Nicolescu

Preluarea operaţiunilor CEZ România de către un fond de investiţii reprezintă un semnal concret de încredere şi arată faptul că sectorul energetic românesc este atractiv, a declarat, vineri, pentru Agerpres, Răzvan Nicolescu, consultant senior pe probleme de energie şi fost preşedinte al Agenţiei Europene de Reglementare în Energie (ACER).

„Preluarea operaţiunilor CEZ din România de către un fond de investiţii înseamnă că sectorul energetic românesc pare atractiv din perspectiva eficienţei şi profitabilităţii pe termen mediu şi lung. Este un semnal concret de încredere şi speranţă care ar trebui să ne bucure”, a spus Nicolescu, pentru Agerpres.

În opinia sa, compania preluată are o echipă de management local bună şi o organizare eficientă.

„Cred că cei care vor conduce local în continuare vor avea mai multă putere de decizie decât în prezent dacă acest proces de preluare va obţine toate autorizaţiile necesare şi se va finaliza cu succes”, a adăugat expertul.

CEZ Group a aprobat vânzarea activelor sale din România către fondurile administrate de Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA), a anunţat compania, într-un comunicat transmis, vineri.

Activele constau în şapte companii, inclusiv reţeaua de distribuţie a energiei electrice, furnizarea de electricitate şi cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa de la Fântânele - Cogealac.

Documentele tranzacţiei au fost semnate joi noapte, iar încheierea tranzacţiei va fi supusă aprobării Autorităţii Europene Antitrust şi a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării din România.

MIRA este cel mai mare administrator de infrastructură din lume şi este parte a Macquarie Group, o companie australiană de top 10 din punct de vedere al capitalizării de piaţă. În prezent, portofoliul său de investiţii cuprinde 12,4 GW de capacităţi de energie regenerabilă şi reţele de distribuţie a energiei electrice în Australia, Austria, Finlanda, Spania şi Statele Unite ale Americii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

imacandi
23.10.2020, 12:12:51

bai nea fostule ministru..."înseamnă că sectorul energetic românesc pare atractiv din perspectiva eficienţei şi profitabilităţii pe termen mediu şi lung" este echivalentul unor cresteri de preturi viitoare acre vor fi si mai greu suportate de cetateni.Bineinteles ne vor anunta un calendar al acestor cresteri

+1 (1 vot)
Modifică Setările