Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Fost ministru în Guvernele Ponta, numit la conducerea parcului eolian cumpărat de Hidroelectrica. Ce salariu are

9
22 Apr 2021 14:17:20
Autor: Afrodita Cicovschi
Foto Inquam Photos
Foto Inquam Photos

Un fost ministru al Economiei şi ulterior al Energiei în Guvernele Ponta a fost numit director general al societăţii Crucea Wind Farm, parc eolian preluat de Hidroelectrica de la grupul german steag, potrivit informaţiilor profit.ro.

„Consiliul de Administraţie al societăţii Crucea Wind Farm, operatorul parcului eolian Crucea Nord din Dobrogea preluat recent integral de către compania de stat Hidroelectrica, de la grupul german Steag, l-a numit în funcţia de director general pe Andrei Gerea, fost ministru al Economiei în Guvernul Ponta 2 (5 luni) şi al Energiei şi IMM-urilor în Cabinetul Ponta 4 (11 luni), în acest ultim mandat ministerial avându-l ca subaltern pe actualul director general al Hidroelectrica, Bogdan Badea, care ocupa atunci funcţia de secretar de stat”, scrie profit.ro.
 
Gerea a fost numit în funcţia de director general al producătorului de energie eoliană pe o perioadă de 4 luni, cu posibilitate de prelungire până la 6 luni, şi va avea o indemnizaţie fixă lunară brută reprezentând de 5 ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut din ramura de activitate a Crucea Wind Farm.
 
Potrivit datelor INS şi calculelor estimative ale Profit.ro, suma s-ar putea ridica la circa 40.000 lei brut, respectiv 24.000 lei net (cam 4.900 euro pe lună).
 
Până în decembrie anul trecut, Andrei Gerea a fost deputat, începând din 2004, cu pauze pentru mandatele ministeriale menţionate. A început la PNL (2004-2014), după care s-a transferat la ALDE, formaţiunea politică înfiinţată de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu şi de fostul vicepreşedinte ANAF, ministru de Finanţe şi al Economiei Daniel Chiţoiu. 
 
Pentru ultimul mandat de deputat, a fost ales pe listele ALDE în 2016. A devenit ulterior neafiliat, în 2019, după care a trecut la grupul partidului Pro România al lui Victor Ponta, s-a întors apoi în grupul ALDE, după care a redevenit neafiliat, sfârşind în cele din urmă ca membru în grupul parlamentar PSD. Pe de altă parte, în vara anului trecut, s-a înscris în Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal), din partea căruia a şi candidat pentru postul de primar al Sectorului 1 al Capitalei.
 
Membrii CA-ului Crucea Wind Farm au fost numiţi de asemenea recent în funcţii de către directoratul Hidroelectrica. Preşedinte este conducătorul Serviciului de Management Energetic al Hidroelectrica, Iulian Tudor, iar membri - Gheorghe Daniel Saviuc, economist la două firme controlate de şeful Serviciului de Informaţii Externe (SIE), Gabriel Vlase, şi avocatul Tudor Octavian Pop, numit anul trecut şef de birou la Biroul Comercial din cadrul Departamentului Juridic al Hidroelectrica.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Dr. No
22.04.2021, 14:25:27

Cu ceva ani urma Gerea preluase un mic local care avea clienti si mergea bine. Dupa aceea s-a alea praful. E hilar ca a ajuns dupa aceea ministru al econmiei si iata acum manager. Tot asa pe politica la nesfarsit ?

+4 (6 voturi)
zero
22.04.2021, 14:40:37

E omul premierului Cuțu asa ca Ciocul Mic! Altfel in Siberia.

-1 (7 voturi)
bovis
22.04.2021, 14:37:02

Traiasca sistemul de casta romanesc tipic statelor bananiere.

+5 (7 voturi)
muresan anna
22.04.2021, 15:09:48

Indiferent de partidul de guvernamant, se invart mereu acreleasi nume. Aceiasi drojdie de zeci de ani.

+9 (9 voturi)
Alexe Radu
22.04.2021, 15:14:24

Licheaua asta de Gerea ! Este unul din initiatorii legi antiromanesti 217 / 2015 alaturi de alt personaj sinistru , Crin Antonescu , fie-i numele uitat pe vecie . Pana acum 2 ani traseistul Gerea venea vara la strand la Dinamo , soferul il astepta slugarnic in parcare iar o secretara ( sau ibovnica ) misuna in jurul lui insa imbracata . Asta ca anecdota , vazuta de mine . Sigur a cotizat la partid si a pupat dosuri pentru functia asta !

+6 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările