Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Fost şef ANAF: Cîţu e un Vadim al Finanţelor. Promovează orice maimuţă profesională cu recomandare de la partid

20
8 Feb 2020 12:39:40
Autor: Afrodita Cicovschi
Gelu Ştefan Diaconu, fost şef al Fiscului în perioada 25 aprilie 2013 - 11 februarie 2016
Gelu Ştefan Diaconu, fost şef al Fiscului în perioada 25 aprilie 2013 - 11 februarie 2016

Fostul şef al ANAF, Gelu Diaconu, oferă o serie de explicaţii privind „dezastrul moştenit de la prăduitorii psd-işti”, criticându-l pe ministrul Florin Cîţu pentru lipsa sa de abilitate referitoare la restructurarea Fiscului.

„6 explicaţii pentru talibanii liberali care nu înţeleg de ce îl critic pe Florin Cîţu. Vom trece peste declaraţiile lui hazardate, demne de un Vadim al finanţelor, şi inventariem câteva fapte”, scrie fostul şef al Fiscului.
 
Potrivit lui Diaconu, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, „a ales/acceptat o echipă de conducere a MFP de tot râsul (până şi presa reformistă, anti-PSD l-a taxat pentru asta)”.
 
„Tot soiul de dubioşi fără know how în domeniile pe care le coordonează au ajuns secretari de stat, secretari generali, directori, consilieri, şefi prin Antifraudă şi Vamă etc. Menţine tandemul Mişa-Călugăreanu la conducerea ANAF, o emanaţie a unei caracatiţe transpartinice, vinovaţi nemijlocit de scăderea dramatică a capacităţii administrative a ANAF”, susţine Diaconu.
 
Pe de altă parte, acesta îl acuză pe Florin Cîţu că „promovează în teritoriu pe funcţii de conducere orice maimuţă profesională cu recomandare de la partid. Ori partidul are chiar la vârful său combinatori ai intereselor din zona fraudei şi a evaziunii fiscale”.
 
„Este pe cale să distrugă complet Antifrauda, promovând o OUG pe care nici PSD-ul nu a îndrăznit să o susţină. În mintea lui şi a sfătuitorilor de taină e o cumplită ceaţă în a înţelege ce înseamnă presiunea pe conformare voluntară prin controale operative, controale post-factum, servicii oferite contribuabililor, etc”, mai notează fostul şef al ANAF, sugerând că „mult clamata reorganizare a MFP/ANAF este o fâsâială cu noi direcţii suprapuse peste cele deja existente, fără redistribuiri/reduceri de funcţii sau de posturi existente (sunt mii de tăietori de frunze la caini), un haloimis de proiect de H.G. moştenit de la Orlando”.
 
„Sistemul îl percepe ca pe un habarnist, fără autoritate profesională, şi astfel zburdă în voie toţi învârtiţii, legea şi ordinea devenind opţionale în sistemul finanţelor publice.
 
Să ne înţelegem, şcolit bine şi la timp, cu experienţă în sistemul bancar, Cîţu are o înţelegere adecvată, de sorginte liberală, a mecanismelor macroeconomice. De aceea, cu toate exagerările de limbaj, a făcut o radiografie ok a dezastrului moştenit la Ministerul Finanţelor de la prăduitorii psd-işti.
 
Însă...macroeconomia este una, iar atunci când administrezi un buget găurit, aflat la limita imploziei sub presiunea cheltuielilor publice cu salariile şi pensiile, ai nevoie de un om determinat şi priceput în ajustarea urgentă a cheltuielilor concomitent cu creşterea colectării veniturilor bugetare.
 
Doar că pe el nu-l vedem decât făcând cu omniscienţă declaraţii publice aproape infantile despre deficit, împrumuturi, TVA, informatizare ANAF, vama, etc.
 
Şi asta pentru că nu cunoaşte sistemul finanţelor publice şi al administrării fiscale. Cu excepţia poate a domeniului datoriei publice, omul nostru este pur şi simplu o CATASTROFĂ în exerciţiul administrării finanţelor. Un adevărat pericol public.
 
Cred că dl Cîţu ar putea fi orice altceva, dar nu administratorul finanţelor ţării. Aşteptaţi-va la ce e mai rău pe viitor!
 
P.S. Când de la prima lectură a programului PSD de guvernare am spus că acesta e o bazaconie care va distruge echilibrele macro şi am criticat consecvent banda lui Dragnea, oferind documente şi informaţii din interiorul MFP-ANAF, nimeni nu mă acuza de pesedism.
 
Azi, dacă susţin că ministrul Cîţu este o catastrofă, evident că nu pot fi decât o otreapă roşie”, îşi încheie Diaconu pledoaria.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

20 Comentarii

georgel coman
8.02.2020, 13:10:23

"OTREAPA" , aia si esti!!! LUPUL SCHIMBA PARUL(PARTIDUL) , DAR NARAVUL , BA!!! ce tot te vaiti pe aici ca nu poate, nu stie,ce e asta ma??? te pricepi tu mai mult ,CU CEL MAI SLAB PROCENT DE RECUPERARE AL CONTRIBUTIILOR DIN UE??? ma dobitocule dute ma si pange in alta parte!!! cel putin lasa-i sa incerce, poate este o sansa si reusesc ceva, cu voi la PUPITRU ramane tot ca pana acum , adica ULTIMII DIN EUROPA LA COLECTAREA IMPOZITELOR!!! e de groaza ma, cu COMUISTI ASTIA, II DAI AFARA, INTRA PE GEAM SI ITI CER DREPTURILE!!! sa vezi ,VOR DEMOCRATIE SI LIBERTATE, CAND AU CONDUS SI CALARIT ROMANIA 20 DE ANI PE SUB MASA!!!!

+2 (14 voturi)
Codruta=Tepes
8.02.2020, 13:45:57

@georgel coman Daca reactionezi la critici cu invective si "tipat" in majuscule, ai deja un sfert de carnet de membru al Ciumei Rosii asigurat. Florin Catu trebuie sa-si desfunde urechile si sa asculte cu atentie ce au de spus toti specialistii din finante chiar si atunci cand nu ii convine sau nu este de acord, caci de ceea ce face acolo nu depinde doar viitorul politic al PNL, ci chiar viitorul Romaniei.

0 (6 voturi)
Parallel Mind
8.02.2020, 13:15:35

Liberalii si-au gasit suport intr-o zona a populatiei unde densitatea neuronala este extrem de rarefiata. Nu le poti cere sa observe anumite aspecte, pt ca nu pot, din constructie. Distinsul maimutoi liberal cocotat pe functia de ministru,este un fost angajat al ing, care a fost concediat dupa ce a fost prins incercand sa faca niste manareli la valuta. Sunt informatii publice ce le stie toata lumea din domeniu. Nepotismul continua, pe fata, si, iarasi, nimeni nu sesizeaza ca penelistii nu au venit sa faca ordine ci au vanit la capatuiala. De aici si disperarea lor de a pune mana total pe putere, cu orice pret, inclusiv acela de a arunca tara in haos!

+1 (13 voturi)
Codruta=Tepes
8.02.2020, 13:41:53

@Parallel Mind Asa, si, esti gelos ca v-au furat niste "rarefiati" care altfel ar fi votat Ciuma Rosie, sau si mai grav, vreo organizatie de-a dreptul putinista sau de extrema dreapta dintre cele pe care le servesti tu?

+4 (10 voturi)
mindrescu costel
8.02.2020, 13:45:48

prinzi muste doar nu ar trebui sa angajeze maimute de la psd iar in materie de profesionalism si de pe luna se vede ca ,,maimutele,, liberale dau clasa maimutelor psdiste

+4 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (20)