Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Fost şef ANAF: Nu vor fi bani pentru creşterea pensiilor, pentru că Fiscul nu poate colecta atât

4
24 Jan 2020 09:30:05
Autor: Afrodita Cicovschi
Gelu Ştefan Diaconu sus'ine că digitalizarea Fiscului până în vara acestui an este o „mare gogomănie” FOTO Adevarul
Gelu Ştefan Diaconu sus'ine că digitalizarea Fiscului până în vara acestui an este o „mare gogomănie” FOTO Adevarul

Fostul şef al ANAF, Gelu Diaconu, precizează că, în ciuda asigurărilor date de guvernanţi privind creşterea pensiilor cu 40%, efortul bugetar nu va putea fi susţinut de colectarea făcută de Fisc.

Gelu Diaconu a reluat, punctual, marile probleme cu care se confruntă bugetul României în acest an.
 
„1."Vor fi bani de pensii majorate cu 40%"!!!
 
Alocarea “scriptică” în faza de programare bugetară a sumelor necesare pentru majorări de pensii şi salarii reprezintă “vrabia din păr”. Aceşti bani nu există decât în mintea unui ministru politruc. Veniturile bugetare TREBUIESC COLECTATE. Şi nu vor fi colectate la nivelul programat.
 
2."Nu vor fi afectate cheltuielile cu investiţiile în favoarea celor cu pensii şi salarii"!!!
 
Ba vor fi afectate d-le ministru! La rectificare veţi constata fie că nu aţi realizat veniturile programate, fie că spirala creşterii anvelopei salariale şi a asistenţei sociale a fost subestimată. Sau veţi constata că ordonatorii de credite nu au execuţie la cheltuielile de capital.
 
Şi atunci se vor diminua sine-die cheltuielile cu investiţii!!!
 
3."A inceput digitalizarea ANAF" care ar fi gata prin vara asta, moment de la care vom putea să ne jucam cu telefonul mobil pe fişa de plătitor în interacţiune cu ANAF-ul.
 
Asta este o aşa de mare gogomanie şi minciună încât nici nu merită comentată acum”, a scris Diaconu pe pagina sa de Facebook.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

sica
24.01.2020, 10:00:46

Este mai usor sa iei spaga decat sa colectezi taxe !

0 (2 voturi)
Constantine Constantine
24.01.2020, 10:55:48

Sica , daca as putea ti-as da 100 de voturi.Aici e marea buba, colectarea taxelor se face deoarece TVA spr ex este deductibil.Sa-l faca nedeductibil! Cetateanul de rind plateste TVA la oricare dintre produsele finite alimentare si nealimentare, precum si la servicii .Cum plateste omul de rind asa sa plateasca si firmele.Se dau spagi grele pentru aminari pina ce o parte din firme dispar iar altele sint iertate.Se fac inginerii financiare cu mutari de marfuri de la o firma la alta.Multi incaseaza de la stat returnari de tVA inexistente.TVA se poate incasa la sursa.Nu ai bani sa platesti te imprumuti la banca sau te lasi de meserie.Fostul ICM se incasa la sursa si nu scapa nimeni gradul de colectare fiind de 100%`.Cu impozitele pe venituri situatia este identica ba mai mult esxisat firme si corporatii care de ani de zile merg in pierdere! Pai cine e prost sa mai ramina daca iesi in fiecare an pe minus?Pentru mine e deranjant ca nea Gelu uita ca el cistiga pe an aproape 1 milion de lei.Un impozit in trepte intre 0-45% iar scoate din buzunare lui nea Gelu 400 de mii. Oare saracul ar mi fi in stare sa traiasca cu 600 de mii? Dar nu! Statul nostru considera ca astia bogati trebuie sa fie si mai bogati si le ia 10% ca in Tanganika. De aia nu sint bani nici de pensii nici de alocati dar nici de investitii.Ca sa nu mai vorbesc de salariile mizerabile. 240 mii pe an ia nea Gelu pentru ca face parte din consiliul de administratie de la CEC bank. In locul lui as tace chitic mai ales ca cu ani in urma DNA-ul era pe urmele lui.E unul dintre paduchii care sug de la buget dar care indirect ne baga si noua miinile in buzinare.

+2 (2 voturi)
Ghe Stoian
24.01.2020, 10:47:16

ZAU, TOVARASU' Diaconu ?

+1 (1 vot)
Ion Solitaru
24.01.2020, 12:28:53

Voi chiar ne credeti imbecili! Terminati odata cu jaful si minciuna! De atatia ani va indestulati cu totii din banii pensinarilor si inca nu v-au scazut nici apetitul, nici tupeul. Va rog sa fiti corecti in formularile voastre. in ceea ce ii priveste pe pensionari, pentru ca ei nu sunt cersetori la stat (cum au fost intentionat eronat prezentati de cele mai multe ori), ci investitori deoarece din contributiile lor se indestuleaza toti cei contemporani sau urmasi ai lor. Iata de ce: aceasta ineptie ca statul completeaza pensiile este exact opusul realitatii: un calcul simplu arata ca, datorita mediei scazute de viata (73 ani), un pensionar in medie nu primeste inapoi de la stat nici 35% din cat a contribuit de-a lungul celor 35 de ani. Asta inseamna ca, in medie, statului ii ramane cca 65% din contributia fiecarui pensionar. Asta este cea mai buna afacere prin care se fura fara limita din banii de pensie ai oamenilor. In fond acest calcul arata ca pensiile ar putea fi marite fara nicio problema chiar si cu 65% caci banii au fost deja platiti de contribuabili. Ca nu se maresc dar se pretinde ca nu sunt bani, asta arata dimensiunea jafului care s-a practicat de catre toti cei ce s-au perindat pe la guvernare.

+1 (1 vot)