Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Când se redeschide fosta perlă a litoralului românesc

29
23 Jul 2020 08:59:53
Autor: Elena Deacu
Amfitreatru-Panoramic-Belvedere din Olimp FOTO Mediafax
Amfitreatru-Panoramic-Belvedere din Olimp FOTO Mediafax

Complexul hotelier Amfitreatru-Panoramic-Belvedere din Olimp, achiziţionat în 2016-2018 de către Mohammad Murad, a fost redeschis. Premierul Ludovic Orban a vizitat resortul.

Complexul va opera sub denumirea Phoenicia Blue View Resort şi va fi cel mai mare resort din sudul litoralului.

În vara acestui an sunt date în folosinţă corpurile Panoramic şi Belvedere, urmând ca Amfiteatru să se alăture celor două în vara anului viitor, potrivit profit.ro.

Complexul ar urma să aibă 1.200 de camere şi 3.000 de locuri şi să fie transformat într-un resort de 4 stele all inclusive. Investiţia totală este de 40 de milioane de euro, sumă în care este inclusă şi achiziţia hotelurilor.

Complexul hotelier Amfiteatru-Panoramic-Belvedere din staţiunea Olimp a fost achiziţionat în urmă cu trei ani de către omul de afaceri Mohammad Murad, care mai deţine câteva structuri de cazare în Mamaia. La sfârşitul lunii septembrie, au demarat lucrările de renovare la cele trei hoteluri ale complexului, urmând ca resortul de patru stele all inclusive să fie gata în acest sezon estival.

„Investiţia noastră se ridică la 40 de milioane de euro. Am schimbat totul la acest complex: de la instalaţii sanitare şi electrice la faţade. Încercăm să conservăm cât mai mult din faţadele de odinioară, din ceea ce a făcut ca acest complex să fie numit «perla litoralului românesc». Materialele folosite, cum ar fi marmura, gresia şi faianţa, sunt de cea mai bună calitate, fiind importate din Italia“, spune el. Va fi păstrată inclusiv compartimentarea iniţială, de 780 de camere în întregul complex Amfiteatru-Panoramic-Belvedere.

Aici sunt aşteptaţi să se cazeze turişti atât români cât şi străini, preţurile urmând să fie stabilite după finalizarea lucrărilor de renovare: „Complexul vizează segmentul family. Copiii vor avea la dispoziţie locuri de joacă, piscine, animaţie, teatru. Pentru complex va fi asigurată partea de legume, ca la Mamaia Nord, din fermele noastre. Acum, dezvoltăm în comuna 23 August un proiect de sere de 10.000 mp, de unde să avem tot timpul legume proaspete pentru turiştii noştri“, spune Leonard Buianu, directorul Phoenicia.

Complexul Amfitreatru-Panoramic-Belvedere a fost ridicat la începutul anilor 70, în cea mai spectaculoasă zonă a staţiunii, acolo unde faleza formează un golf. La ridicarea celor trei hoteluri pe terase şi-au dat concursul arhitecţi de seamă ai epocii, din echipă făcând parte Solari Grimberg, Şerban Manolescu şi Radu Mănăilă. Aici, în perioada comunistă, veneau numai turişti străini bogaţi. Pe lângă camerele de cazare, aici erau amenajate şi spaţii comerciale şi de loisir.

După Revoluţie, complexul a trecut în portofoliul Unita Turism, care l-a lăsat în paragină. În ultimii ani, o cameră, spun oamenii din turism, se închiria cu 70 de lei. Peste elementele iniţiale, care aveau farmecul anilor 70, au apărut decoraţiuni ale zilelor noastre, iar un spaţiu a fost închiriat unei terase, Mimosa.

Vă mai recomandăm:

FOTO Cum arată acum perla litoralului românesc. Celebrul complex turistic din Olimp va fi redeschis în vara anului 2020

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

29 Comentarii

cloudvick
23.07.2020, 09:46:46

E ''perla'' asta promovata pe vreun site serios din tarile din vest unde pot atrage turisti de calitate, cum au reusit bulgarii??? Sau ne multumim cu perlele noastre de turisti mioritici?

+2 (4 voturi)
cloudvick
23.07.2020, 09:50:06

Sa adaug, pintre ultimele tari de pe lista marilor agentii din vestul europei in afara de Bulgari sunt si Croatii! Lumea vorbeste in UK la superlativ de Bulgaria si Croatia! De Romania NU!! Putem sa avem 10000 de perle ca asta, daca hotelierii romani nu se unesc si sa poata fi promovati pe siteurile din vest nici o sansa pentru un turism de calitate in Romania!

0 (4 voturi)
Ludwig
23.07.2020, 09:52:04

Acum vreo 7 ani am stat la Panoramic dupa care au dat faliment si au stat inchise...mobila era de pe vremea lui ceasca, mocheta la fel, igrasie nu mai zic...La baie era mozaic din bucati mici de gresie tot din epoca de aur. Camerele catre mare erau mai scumpe...Privelistea era de vis-asta era singurul atu. Seara canta o formatie de nu te putei odihni...Intr-adevar inainte de 89 erau cele mai tari hoteluri de pe litoral. Sudul litoralului trebuie sa ramana pentru familii cu venituri medii si mici, sa vii cu copii sa poti sta linistiti. Cocalarii cu lamborghinii sa se duca in mamaia...Nu are sens sa se faca hoteluri de 5 stele aici, sa ramana statiuni decente si pentru omul de rand: neptun, olimp, cap aurora, jupiter, saturn, venus.

+10 (10 voturi)
Adrian Foangǎ
23.07.2020, 10:10:46

In ce tara civilizata, premierul se duce la deschideri de hoteluri?! Cine stie ce manarii or fi intre astia...

+5 (7 voturi)
bios
23.07.2020, 10:25:09

Tara este in situatia in care este iar Orban are timp de pierdut cu sandramalele libanezului slinos. Ti se face greata...

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (29)

Modifică Setările