Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Fraţii Pavăl de la Dedeman, două investiţii la Bursa de la Bucureşti într-o săptămână. Ce acţiuni au cumpărat

1
11 Jun 2021 18:18:51
Autor: Melania Agiu
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Pavăl Holding, vehiculul de investiţii financiare al fraţilor Adrian şi Dragoş Pavăl, fondatori şi acţionari ai Dedeman, a cumpărat 5,3% din transportatorul de mărfuri pe Dunăre Transport Trade Services pentru 31 milioane de lei.

Potrivit ZF, vânzători au fost cei 14 acţionari persoane fizice ai TTS, adică cei care în urma ofertei de vânzare de acţiuni de 288 milioane de lei, au vândut 15 milioane de acţiuni, adică jumătate din companie.
 
Săptămâna aceasta, Simtel Team, afacere antreprenorială românească de inginerie şi tehnologie, a anunţat că Pavăl Holding a cumpărat 5% din companie pentru 4,6 mil. lei de la acţionarii acesteia.
 
Acţiunile companiei, care în mai 2021 a atras 13,7 milioane de lei de la investitorii Bursei de Valori Bucureşti, vor intra la tranzacţionare pe piaţa AeRO în următoarele săptămâni.
 
„Suntem bucuroşi că Paval Holding s-a alăturat companiei noastre în calitate de acţionar semnificativ înaintea listării Simtel pe piaţa AeRO şi le mulţumim lui Dragoş şi Adrian Pavăl pentru încrederea acordată. În ultimii ani am instalat panouri fotovoltaice pe acoperişurile a peste 30 de magazine Dedeman în toată România.
 
Această tranzacţie este o veste de bun augur pentru toţi acţionarii noştri, deoarece intrarea unuia dintre cei mai importanţi clienţi în structura noastră de acţionariat este un semnal clar că Simtel Team reprezintă o afacere durabilă şi cu un potenţial bun de creştere," a declarat Iulian Nedea, CEO şi cofondator al Simtel Team.
 
În urma transferului a 5% din capitalul social către Paval Holding, cei trei fondatori ai Simtel - Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc şi Radu Vilău deţin împreună un pachet de 78% din acţiunile companiei, în timp ce 2% este deţinut de angajaţii Simtel. Restul de 15% din companie este deţinut de 154 de investitori individuali şi profesionişti care au participat la plasamentul privat pentru acţiunile Simtel.
 
Prin intermediul Pavăl Holding, fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl sunt investitori la bursa de la Bucureşti, portofoliul acestora fiind de circa 1,2 miliarde de lei. Astfel, pe baza deţinerilor la companii listate, cei doi pot fi catalogaţi ca fiind cei mai mari investitori persoane fizice de la bursa românească.
 
Holdingul are participaţii la companii precum Alro Slatina, Transelectrica, Cemacon, Electrica. Cea mai mare deţinere, ca şi valoare, este la Alro Slatina (450 mil. lei), iar ca pondere în capitalul social al unei companii, la Cemacon Cluj Napoca (78%).
 
Pe de altă parte tot astăzi NN Pensii şi Vital au anunţat că au ajuns la o deţinere de 7,58%, respectiv 6,46% din TTS.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

escu
12.06.2021, 08:11:09

pentru o clipa am crezut ca au cumparat echipa csa steaua .........

Modifică Setările