Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Grecia suspendă anumite zboruri Wizz Air. Când ar putea fi reluate

0
2 Aug 2020 13:52:25
Autor: Afrodita Cicovschi

Grecia a anunţat restricţionarea anumitor zboruri Wizz Air, sancţionând astfel compania aeriană pentru că nu ar fi respectat cerinţele impuse de autorităţile elene privind verificarea documentelor obligatorii de care au nevoie pasagerii, scrie airwaysmag.com.

Suspendarea este astfel operată începând cu data de 3 august, ora 0,00 şi expiră la data de 14 august, notează airwaysmag.com.
 
Conform unui NOTAM anterior, A2138 / 20, toţi operatorii care zboară în Grecia trebuie să verifice Formularele de localizare ale pasagerilor înainte de îmbarcare. Neefectuarea PLF duce la refuzul intrării.
 
Zborurile companiei Wizz Air din şi către alte destinaţii din Grecia nu sunt afectate, completează boardingpass.ro, avertizând că din NOTAM nu reiese dacă zborurile operate de subsidiara Wizz Air din Marea Britanie către Atena sunt şi ele interzise.
 
Potrivit siteului propriu, Wizz Air operează zboruri din capitala Greciei către 12 oraşe din Europa.
 
Compania aeriană a anunţat recent o serie de măsuri de igienă crescute, pentru a asigura sănătatea şi siguranţa clienţilor şi ale echipajului. Ca parte a acestor noi protocoale, pe tot parcursul zborului, atât echipajul de cabină, cât şi pasagerii sunt obligaţi să poarte măşti, echipajul de cabină având şi mănuşi.
 
Pasagerii fără măşti nu se pot îmbarca dar le pot achiziţiona prin intermediul pachetului igienic (1 recipient cu gel dezinfectant, 2 perechi de mănuşi, 2 măşti, 6 şerveţele dezinfectante).
 
Aeronavele Wizz Air sunt supuse periodic unui proces de nebulizare performant cu o soluţie antivirală şi, ca urmare a programului de curăţare zilnic strict al WIZZ, toate aeronavele sunt dezinfectate peste noapte cu aceeaşi soluţie antivirală. Revistele de la bord au fost scoase din aeronavă, iar pentru toate achiziţiile de la bord se recomandă plata contactless.
 
Pasagerii sunt rugaţi să urmeze măsurile de distanţare fizică introduse de autorităţile locale de sănătate şi sunt încurajaţi să efectueze toate achiziţiile premergătoare zborului online (de exemplu: bagaje de cală, WIZZ Priority etc.) pentru a minimiza orice posibil contact fizic la aeroport.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările