Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Guvernanţii se laudă pe Facebook cu scăderea TVA la alimente: Ne ţinem de cuvânt! Speranţa a devenit realitate! O premieră pentru politica românească!

8
1 Jun 2015 17:23:25
Autor: Adina Vlad
Premierul Victor Ponta a arătat pe Facebook că Guvernul "se ţine de cuvânt“
Premierul Victor Ponta a arătat pe Facebook că Guvernul "se ţine de cuvânt“

Membrii Guvernului au postat mesaje pe reţeaua Facebook prin care laudă reducerea TVA la 9% pentru alimente, care se aplică începând cu 1 iunie, arătând că Executivul s-a ţinut de cuvânt şi a luat această „măsură extrem de importantă“, că „speranţa a devenit astăzi realitate“ şi că aceasta este „o zi extrem de importantă pentru români şi pentru România“.

Ponta: Ne ţinem de cuvânt!

Ponta a scris pe Facebook că „ne ţinem de cuvânt – TVA a scăzut la 9% pentru toate alimentele“, ataşând o imagine cu mesajul „Ne ţinem de cuvânt! Scădem TVA la 9% pentru toate alimentele! Se reduce TVA la toate alimentele, fără diferenţieri. Se reduce TVA şi la băuturile nealcoolice. Se reduce TVA şi la serviciile de alimentaţie publică“. 
 

Sursa: Facebook
 
Ulterior, Ponta a mai postat o imagine pe Facebook, cu mesajul „De la 1 iulie, toate alimentele TVA de 9%!“. 
 

Sursa: Facebook

Ministrul Finanţelor: Vor urma şi alte măsuri, la fel de importante, cu impact deosebit pentru toţi românii!

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, arată într-un mesaj pe Facebook că reducerea TVA la 9% pentru alimente este o măsură extrem de importantă, „luată în calitate de ministru al Finanţelor Publice“. Teodorovici mai arată în postarea sa că „este o măsură cu efecte pozitive pentru români şi pentru mediul de afaceri, o măsură în care cred şi pentru a cărei aplicare am avut susţinerea premierului Victor Ponta!“. 
 
Teodorovici arată că „vor urma şi alte măsuri, la fel de importante, cu impact deosebit pentru toţi românii!“.  
 
Sursa: Facebook
 

Ministrul Agriculturii: Speranţa a devenit astăzi realitate!

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, a anunţat, tot pe Facebook, că „din această noapte avem oficial TVA de 9% la toate alimentele! Îmi doresc ca dumneavoastră să găsiţi produse mai ieftine la raft chiar începând de astăzi şi, implicit, cred că această măsură va duce în termen scurt la creşterea puterii de cumpărare“.
 
„Vorbeam zilele trecute cu un mare producător şi procesator român, care îmi povestea că el a redus în avans TVA la produsele livrate către clienţi, iar rezultatul a fost că, după numai 3 zile, vânzarile sale au crescut cu 35%. Acesta este un semnal foarte bun, care arată că estimările pe care le-am făcut atunci când am decis tăierea TVA, sunt corecte şi vor duce în timp scurt la creşterea consumului!“, a scris Constantin pe Facebook. 
 
În încheierea mesajului său, ministrul Agriculturii scrie: „Mă bucur că am reuşit, cu acest Guvern, să luăm cea mai importantă măsura de relaxare fiscală, dar totodată şi de relansare a agriculturii româneşti de după 1989. Speranţa a devenit astăzi realitate!“
 

Ministrul Muncii: este o zi extrem de importantă pentru români şi pentru România 

Şi Rovana Plumb, ministrul Muncii, a anunţat pe Facebook reducerea TVA la alimente, dar şi dublarea alocaţiilor, arătând că „este o zi extrem de importantă pentru români şi pentru România“. 
 
„Astăzi, intră in vigoare măsura privind reducerea TVA la alimente şi, totodată, va fi promulgată legea privind dublarea alocaţiilor. Este o veste extraordinară pentru Ziua Copilului. Guvernul condus de Victor Ponta este cel care aplică aceste măsuri, fiind o premieră pentru politica românească“, a scris Rovana Plumb în mesajul său pe Facebook.
 
„După anii de austeritate şi de suferinţe produse românilor de cei care astăzi au acaparat un partid istoric, Partidul Naţional Liberal, iată că România are o guvernare şi un prim-ministru care ştiu să propună şi să aplice atât măsuri cu impact economic semnificativ, cât şi măsuri cu impact social la fel de mare. Este important ca această linie să continue şi în viitor, pentru că România are nevoie în continuare de o guvernare care înţelege şi nevoile economiei şi pe cele ale oamenilor simpli“, mai arată Rovana Plumb în mesajul său.
 
Cota redusă de TVA de 9% se aplică din 1 iunie pentru alimente, inclusiv băuturi (cu excepţia băuturilor alcoolice) destinate consumului uman şi animal, animale şi păsări vii din specii domestice, seminţe, plante şi ingrediente utilizate în prepararea alimentelor.
 
Potrivit actului normativ, toate produsele ale căror coduri au fost prevăzute în norme, care prin natura lor sunt alimente destinate consumului uman sau animal, ori sunt plante, seminţe, utilizate pentru producerea de alimente destinate consumului uman sau animal, beneficiază de aplicarea cotei reduse de TVA pe tot lanţul economic de la producător până la consumatorul final.
 
Prin urmare, cota redusă de TVA se aplică şi în cazul în care un produs alimentar este utilizat ca materie primă în alte scopuri, cum ar fi producerea de cosmetice, băuturi alcoolice, atâta timp cât acestea, prin natura lor, au ca destinaţie principală consumul uman sau animal.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Kepler-186f
1.06.2015, 19:19:56

Ponta seamana in poza asta cu Kim Kong Un, chiar daca e un pic mai zambaret ca sa ne vrajeasca

+2 (2 voturi)
bonfire bonfire
1.06.2015, 20:19:49

Ar trebui sa faceti o pagina special cu antetul ”Prostul satului” si acolo sa postati toate pseudo-realizarile clovnului plagiator. Oricum radem de el, si oricum nimeni nu il i-a in seama pe mascariciul asta obosit, dar daca vrem sa radem, macar sa stim exact unde sa cautam :)))))))))))))))))))

+3 (3 voturi)
florian silaghi
1.06.2015, 21:43:10

coreanul tot corean ramine, gramada.

+2 (2 voturi)
Mihai Adrian
1.06.2015, 22:08:54

domnule ponta, asteptam cu viu interes cele 1.000.000 de locuri de munca sau 100.000 oricum nu mai conteaza. Si primii 1000Km de autostrada construiti din taxa speciala pusa pe combustibil. Apoi mai vorbim. PS un sfat: furati mai putin, mai incet cu spagile si cred ca veti reusi tot ce ati spus in campania electorala :)

+2 (2 voturi)
Emm Emanuel
1.06.2015, 23:29:13

Premiera in ce, prostanache? Reducerea TVAului trebuia facuta in primii ani in care am inregistrat chiar si o fractiune de procent in cresterea economica. TVAul de 24% era o masura pt. o economie saracacioasa, fara afaceri si fiscalitate clara. Si inca mai mentii 24% pe alte produse, tot fraudulos, in timp ce te lauzi an de an ca ai crescut economia.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările