Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Guvernul a aprobat mandatarea Ministerului Investiţiilor pentru negocierea PNRR la nivelul Comisiei Europene

0
7 Apr 2021 16:02:03
Autor: Melania Agiu
FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Guvernul a aprobat memorandumul prin care este mandatat Ministerul Investiţiilor şi Fondurilor Europene să negocieze, la nivelul Comisiei Europene, forma actuală a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a anunţat premierul Florin Cîţu, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern.

„Am avut o discuţie foarte bună despre PNRR. A fost aprobat astăzi memorandumul care mandatează Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene să negocieze forma pe care o avem astăzi a PNRR. S-au discutat, bineînţeles, paşii în perioada următoare.”, a transmis premierul, potrivit News.ro.

 
Acesta a precizat că a cerut miniştrilor să se implice direct în negocieri să îl ajute pe ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene pentru a se asigura că proiectele importante pentru România vor fi incluse în forma finală a PNRR.
 
În cadrul conferinţei de presă, prim-ministrul a afirmat că execuţia bugetară pe primele două luni şi cea preliminară pe luna martie arată o creştere a cheltuielilor de personal. 
 
„Am discutat despre cheltuielile de personal. Pentru execuţia bugetară pe primele două luni şi ceea ce avem preliminar pe luna martie ne arată o creştere a cheltuielilor de personal. I-am cerut ministrului Finanţelor să prezinte în şedinţa următoare o extrapolare, pe baza execuţiei bugetare a cheltuielilor de personal până la finalul anului pentru toţi ordonatorii de credite. Avem o limită 110 miliarde lei în buget pe care nu o vom depăşi.”, a declarat Florin Cîţu.
 
Premierul a explicat că până acum execuţia arată o creştere mai mare decât se estima a cheltuielilor de personal.  ”Vreau să ştiu de unde vine această cheltuială de personal mai mare, pentru că ştiţi foarte bine că legislaţia în vigoare nu ar fi permis acest lucru.”, a subliniat premierul.

Întrebat dacă majorarea cheltuielilor cu personalul înseamnă că, în perioada următoare, bugetarii trebuie să se aştepte şi la concedieri, premierul a răspuns:

„Nu, nu înseamnă acest lucru. Aş vrea să înţeleg cum s-a întâmplat, atâta tot! Noi trebuie să ne încadrăm într-o cheltuială bugetară de 110 miliarde de lei anul acesta. Vreau să văd cum s-a întâmplat, dacă a fost în urma unor acte normative care au permis nişte cheltuieli temporare, nu ştiu, am plătit în plus pentru centre de vaccinare sau într-un spital au apărut cheltuieli suplimentare etc. Vreau să ştiu exact s-a întâmplat, după aceea vom lua o decizie.”, a explicat Florin Cîţu.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările