Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Guvernul faliment: Orban mă obligă să închid firma. Nu am să o fac

23
25 Mar 2020 23:50:30
Lulea Marius Dorin

Ludovic Orban a spus răspicat şi clar că e mai bine să îmi închid eu firma, ca să mai aibă el o lună în care să plătească pensiile speciale mafioţilor ce au devalizat România.

În cadrul briefingului de presă susţinut aseară, unul dintre ziarişti a avut tupeul fantastic să îl întrebe pe Ludovic Orban dacă va lua măsuri de susţinere a companiilor care au ales să nu îşi dea angajaţii afară.

S-a cerut un lucru simplu: ca în perioada de stare de urgenţă să fie suspendate obligaţiile aferente salariaţilor... Mai pe scurt: să scoatem taxele pe salarii.

În mod surprinzător şi cu un tupeu fantastic, Ludovic Orban a declarat că sunt pensii de plătit şi companiile care nu dau afară angajaţii trebuie să fie mulse până rămân fără uger, ca să aibă el bani să plătească pensiile speciale.

Pe de altă parte, dacă vei întrerupe activitatea şi vei suspenda activitatea angajaţilor, vei avea parte de o mare surpriză: vei primi 75% din bani de la stat ca să îi poţi plăti pe angajaţi. Ce spune acest lucru? Că actualul guvern al României preferă ca firmele să îşi închidă activitatea, să îşi dea oamenii afară, decât să îi ţină la muncă, să producă valoare adăugată.

Sigur că viaţa economică s-a prăbuşit.

Ca şi mine sunt zeci de mii de antreprenori români care preferă să lucreze pe timp de criză şi să nu dea afară angajaţii. Însă ce face statul român? Îmi cere să îi dau afară căci altfel nu vrea să ne ajute. 

Nu am să o fac. Am decis să suspendăm activitatea numai după ce statul român mafiot se prăbuşeşte.

Toţi aceşti mafioţi trebuie traşi la răspundere deoarece din ianuarie Organizaţia Mondială a Sănătăţii i-a informat asupra gradului ridicat de infectare şi a pericolului iminent reprezentat de noul coronavirus. Ce au făcut? Absolut nimic.

Domnule Orban, ştiu că în viaţa dumneavoastră nu aţi produs valoare adăugată în mediul privat (nu ştiu dacă aţi produs vreo valoare adăugată). Dar dacă aţi ales să căpuşaţi puţinele firme care au mai rămas, în o lună nu o să mai aveţi bani deloc pentru pensiile dumneavoastră speciale.

Ştim că vă folosiţi de starea de urgenţă ca să încheiaţi contracte onoroase din care mafia să se înfrupte. Cum este posibil să cumpăraţi măşti cu 32 de lei, când în farmaciile din România costă doar 6 lei (înainte costau 0,3 lei)? Ne luaţi de proşti şi vă folosiţi de aceste timpuri ca să îmbogăţiţi ciocoii de lângă partidele politice. Vă aduc eu din Ilfov la 6 lei...

Cumpăraţi dezinfectant cu 200 de lei litrul când sunt încă companii care livrează cu maxim 20 de lei?

Poate ne povestiţi şi de morţii şi infectaţii de la Suceava unde şef de plantaţie era prietenul şi colegul dumneavoastră de partid, Gheorghe Flutur? S-a îmbolnăvit subit ca să nu îl mai tragă nimeni la răspundere? La el erau banii pentru halate şi pentru măşti, dar a preferat ca personalul medical din Suceava să fie trimis pe front fără de echipament.

Măsurile luate de guvernul actual sunt în fapt recomandările OMS şi nu vă aparţin.

Noroc că alţii mai sus veghează asupra noastră, dar voi faceţi ce ştiţi mai bine: în spatele situaţiei de criză să cumpăraţi măşti cu 32 de lei, în loc să le comandaţi de la companiile de textile din România şi care pot produce milioane de produse de acest fel într-o singură săptămână. Sigur, de acolo nu aţi putea rupe ceva bani, căci s-ar face totul pe bune.

Ştiţi de ce închideţi România? Pentru că în 30 de ani aţi distrus sistemul medical şi vă este frică de ce ar putea să urmeze şi de faptul că oamenii vor ieşi în stradă pentru morţii ce vor veni.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

23 Comentarii

vaida ks
26.03.2020, 00:46:44

am citit ce scria acest compatriot acum 2 saptamani are darul premonitiei trebuie sa ne luam carnetelul si sa notam cu atentie tot ce spune se pricepe bine ... https://adevarul.ro/news/politica/pandemie-prostie-politicienii-romani-colapsezi-economia-nationala-doar-30-zile-1_5e67e1bd5163ec4271da69ea/index.html

+1 (3 voturi)
Iulian Arion
26.03.2020, 07:34:22

Dorine, Extras din documentul care declara starea de urgenta: Art. 2. - Pentru prevenirea răspândirii COVID-19 și realizarea managementului consecințelor, raportat la evoluția situației epidemiologice, pe durata stării de urgență este restrâns exercițiul următoarelor drepturi, proporțional cu gradul de realizare al criteriilor prevăzute de art. 4 alin. (4): libera circulație; dreptul la viață intimă, familială și privată; inviolabilitatea domiciliului; dreptul la învățătură; libertatea întrunirilor; dreptul de proprietate privată; dreptul la grevă; libertatea economică. Este evident ca textul este compus de Ofiterii Securitatii. Ce treaba are anularea dreptului "inviolabilitatea domiciliului; " si "dreptul de proprietate privată; " cu combaterea raspandirii COVID-19? Razboiul criminal al ofiterilor securitatii cu cetatenii Romaniei a escaladat intr-o noua faza.

+2 (4 voturi)
cioian ioian
26.03.2020, 07:45:30

Un mare ADEVĂR spune acest proprietar de firma, ca el sant multi, dar NU AU curajul sau bunul simt să-i sprijine. Dorința de putere ABSOLUT ă lui johannes și a liberalilor(Nu-i exclud aici nici pe psd,ALDE și alte partide)Au creat starea actuală din ROMÎNIA. OMS ă sănătății a informat cu mult timp înainte despre pericolul noului virus,ce au facut,,stimabile,, noștri ,, jkw&orban cu liberali si usr,pmp au dezichilibratcTOT sistemul politic din ROMÎNIA, prin sabotarea finatelor, economiei si tot ceea ce se propunea dd catre psd,MENTIONEZ CA NU AM FOST SI NU SUNT UN SUPORTER AL ACESTUI PARTID MASTONDONT ,PARTID FORMAT PE VECHILE STRUCTURI COMUNISTE ,DE ALFEL CA MAJORITATEA ACTUALA A PARTIDELOR.,INCLUSIV CELE NOU INFIINTATE PLUS și USR. Să-mi argumentez aceste afirmatii; la propunerile psdului,bune rele cum au fost,ce-a facut mutul de la Cotroceni a tacut s -au spunea o s-a ma gîndesc, o s-a reflectez,o s-a vă comunic,în schimb tăcere totală.Hoarda liberală nu avea nici un plan de guvernare după cum nu are nici acum.Scopul lor era GUVERNAREA,bun sunt la guvernare ce fac?Alegerii anticipate OBLIGATORIU ,cine cerea:liberali,userul?,plusul ,slugoiului de CIOLOȘ, PUPINCURISTUL lui macro.Toate acestea cînd faimosul de acum, coronavirus,unul din cel mai mare ucigaș virus cunoscut în epoca modernă a omenirii.Da sînt de acord cu măsurile de protecție luate de autoritățile romîne, dar acestea trebuiau late cu cel putin ,zic eu ,două săptămîni înainte, însă dintre masuri era restrictionarea prin izolare TIGANILOR și nu numai LO dar si a celor veniti din cele patru colțuri ale lumi.Vin acasă în ROMÎNIA bolnavii ,fără a plăti asigurări de sănătate toți hoții,cerșetorii,prostituatele,CRIMINALII și fără bani,iar NOI cetățenii rominii,indiferent de etnii SÎNTEM OBLIGATII SĂ-LE PLATIM SPITALIZARE,MÎNCARE SI TOATE FACILITATILE ? Pentru cè?cine sînt ei? Ce au facut pentru noi?decît rusine și hoții.Eu unul le a-și fi interzis interzis intrarea în ROMÎNIA,dar neputinduse face acest lucru mai era/ este o metoda ,izolarea TOTALA ,păziți de forțele de ordine,inclusiv de armată asigurarea minimului de hrana si utilități.OBLIGAREA DE A PRODUCE BUNURI PRIN CARE SA SE INTRETINA SINGURI .Unde sa mai pomenit in lume sa tii acasa oamenii in putere ,să-i platesti fara sa MUNCEASCĂ, decit numai la noii.Plata lor se fac din ce banii? doar liberali și mod au spus lunii de zile ,ca NU sînt banii ,nici de salarii,nici de pensii,investitii,sănătate etc.,dar pentru pensii speciale SINT,pentru banii de stat acasă sînt, Of doamnecit o sa mai suporte acest popor batjocura pe care o fac aceste scursori ai mari lovituri din decembrie 89 pe care au dat-o forțele retrograde din Romînia? Gata ma opresc, m-am scîrbit de politica dusă de UNII dintre actuali politicienii. Iartata-mi fie izbucnirea acestui gest de a scrie ce gândesc.

-1 (3 voturi)
Vanatorul/d.c.
26.03.2020, 07:58:19

”Măsurile luate de guvernul actual sunt în fapt recomandările OMS şi nu vă aparţin.” Asa e..! Iar cele care totusi apartin lui Iohannnis si restului derbedeilor politici care-si spun ”liberal” sunt masuri ”hairupiste”, ”pompiersitice”, in cel mai bun caz inutile daca nu ..agravante..! Inca din ianuarie, de cand OMS (dar si serviciile intelligence romanesti ) i-au anuntat de gravitatea pericolului reprezentat de coronavirus, Iohannis, Orban si restul derbedeilor politici aflati acum la guveranare s-au tinut numai de mânării si sforării politicianiste mizerabile in interes de gasca..! Asta fac si acum , cand sifoneaza banul public spre firmele cocălarimii liberale si ale clientelei lor politice, iar in plus, prin decizii cel putin ”curioase” (daca nu tampe sau rau intentinate) distrug si ceea mai mai ramas nedistrus (de efectele pandemiei) din economia nationala..! Personal nu mai am nicio indoiala: puii astia de daci, Iohannis si Orban, cozile astea doua de topor au fost plantate in functiile pe care le au tocmai pentru a trada interesele Romaiei si romanilor, si nicidecum pentru a le apara sau promova..!

-2 (6 voturi)
Iulian Arion
26.03.2020, 08:16:56

Dorine, Este evident ca intreruperea activitatii economice va genera lipsa produselor de pe piata si cresterea preturilor pentru cele existe, pana la echilibrarea ofertei cu cererea. Hai sa vedem si partea buna: - PNL si alte partide vor disparea de pe scena politica, speram cu politruci cu tot, - cetatenii, din ce in ce mai multi, vor intelege ca democratia participativa este alternativa la guvernarea tarii de catre elementele declasate ale fostei securitati care au revenit, detinand in prezent puterea absoluta. Ce inseamna democratia participativa? Legiferarea revocarii on line a reprezentantului ales si alegerea altor candidati, tot prin vot on line. Deciziile majore luate tot prin vot on line. In cazul de fata, Dupa ce profesionistii in boli infectioase, virusologi, epidemiologi s-ar fi exprimat, inclusiv cu propuneri, am fi decis prin vot on line ce-i de facut, alegand cea mai potrivita propunere.

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (23)

Modifică Setările