Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Guvernul pregăteşte o nouă taxă: impozitarea terenurilor pe care sunt construite clădiri

0
25 Mar 2010 13:41:11
Autor: adevarul

Guvernul intenţionează să impoziteze terenurile pe care sunt construite clădiri, măsura care ar avea un impact financiar neglijabil pentru contribuabili, dar semnificativ la nivel naţional pentru bugetul de stat.

Potrivit unui document obţinut de Mediafax, Executivul vrea să modifice Codul Fiscal astfel încât să elimine prevederea care stabileşte că aceste suprafeţe sunt scutite de impozit. 

Articolul 257 al Codului Fiscal stabileşte bunurile pentru care nu se datorează în prezent impozit pe teren, iar la litera "a" se arată că din această categorie face parte şi terenul aferent unei clădiri, pentru suprafaţa de teren care este acoperită de o clădire.

Niculae Done, senior tax partner la compania de consultanţă fiscală şi audit KPMG, a arătat că proiectul pregătit de Guvern indică intenţia unei noi impozitări.

Avocatul Gabriel Biriş, partener al firmei de avocatură Biriş&Goran, a explicat că, de exemplu, pentru un bloc cu o amprentă de 600 metri pătraţi amplasat pe un teren de 1.000 metri pătraţi se plăteşte în prezent impozit doar pentru diferenţa de 400 metri pătraţi, în cotă-parte pentru proprietari, dar că modificarea pregătită de Guvern va lărgi baza impozabilă cu suma aferentă amprentei tuturor clădirilor din ţară.

În prezent, se percepe impozit pe terenurile ocupate de orice fel de construcţii care nu sunt de natura clădirilor, precum alei, terenuri de sport, bazine.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările