Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Guvernul pune accize pe iahturile cu motoare de peste 100 cai-putere

1
27 Aug 2013 21:48:45
Autor: Daniel Ionascu
Măsura accizării iahturilor vine pentru a compensa reducerea de TVA la pâine de la 24%la 9%
Măsura accizării iahturilor vine pentru a compensa reducerea de TVA la pâine de la 24%la 9%

Posesorii de iahturi cu motoare de peste 100 de cai-putere vor plăti din luna septembrie accize, potrivit unei ordonanţe de urgenţă aprobată în şedinţa de marţi a Executivului.

„Este prevăzută introducerea persoanelor fizice în categoria plătitorilor de accize în cazul vehiculelor şi a motoarelor cu capacitate de peste 100 cai putere destinate iahturilor şi altor nave şi ambarcaţiuni pentru agrement”, se arată într-un comunicat al Executivului.
 
Ordonanţa prevede introducerea motoarelor având în vedere faptul că motoarele navelor nu sunt întotdeauna integrate ambarcaţiunilor.
 
La finele lunii iulie Guvernul a adoptat o ordonanţă prin care accizele la alcool vor creşte de la 1 septembrie, când vor fi introduse şi accize pentru bunuri de lux, precum maşini cu motor peste 3.000 cmc, bijuterii, obiecte din aur, iahturi, ceasuri de lux şi anumite tipuri de armament, utilizate de persoane fizice.
Veniturile suplimentare din aceste accize au fost estimate la 300 milioane lei pentru anul curent.

Măsura a fost introdusă pentru a compensa impactul negativ al reducerii TVA la pâine la 9%, calculat la 100 milioane de lei. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Adi Buzău
28.08.2013, 00:23:45

guvernul ar face bine sa puna accize pe salariile uriase ale parlamentarilor si membrilor guvernului, care conduc tara fara sa produca si prosperitatea ei!!!

Modifică Setările