Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Guvernul s-a reunit în şedinţă informală. Printre teme, aderarea la Schengen şi adoptarea monedei euro

2
9 Apr 2016 11:42:19
Autor: Florel Manu
Guvernul s-a reunit într-o şedinţă informală, cu uşile închise FOTO Gov.ro
Guvernul s-a reunit într-o şedinţă informală, cu uşile închise FOTO Gov.ro

Membrii cabinetului Cioloş s-au reunit într-o şedinţă cu uşule închise, într-o vilă din nordul Capitalei, pentru a  discuta despre aderarea României la spaţiul Schengen, adoptarea monedei euro şi preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, transmite Digi 24.

Premierul Dacian Cioloş a declarat în mai multe rânduri că România este pregătită pentru a intra în spaţiul Schegen şi că a făcut eforturi în acest sens.

„România a făcut eforturile pentru a îndeplini criteriile de aderare la Schengen şi nu cred că se pune problema să ne milogim atunci când ne susţinem punctul de vedere. (...) România a sugerat de mai multă vreme o aderare în trepte la spaţiul Schengen. O primă aderare la spaţiul aerian, care poate să se facă chiar şi în condiţiile actuale de dificultate pentru frontierele terestre, ceea ce ar creşte încrederea în faptul că România poate să îşi asume responsabilităţile de membru al spaţiului Schengen“, a spus premierul Dacian Cioloş, înainte de summitul informal al UE de la Bruxelles consacrat problemei imigraţiei ilegale.

O altă temă de discuţie foarte importantă este preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România în 2019. În perioada iulie-decembrei 2018, miniştri români vor fixa agenda de priorităţi a Consiliului UE.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Zoltan
11.04.2016, 20:13:34

In contextul actual, trebuie sa fi dobitoc rau sa adopti Euro... Daca moneda nationala e sub Euro, intrega economie se va duce masiv la vale in cazul in care Euro e adoptat! Moneda nationala da parghii de ajustare a inflatiei, a costurilor, etc pe care o moneda unica nu o ofera. Cehia e de ani de zile gata pt. Euro si a zis repetat "pass" ca s-a prins care sunt smecherelile...

Cristian Saileanu
12.04.2016, 07:38:32

zoltan, mare dreptate ai am trait de doua ori trecerea de la moneda nationala la euro -odata in spania si alta data in grecia in ambele cazuri preturile au crescut cu 200% in vreme ce salariile au ramas pe loc. trecerea la euro ar fi dezastruoasa in special pt batrani

Modifică Setările