Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Guvernul va stabili anual „punţile” dintre sărbătorile legale şi weekenduri. Câte minivacanţe vor fi în 2019

1
29 Nov 2018 13:42:55
Autor: Afrodita Cicovschi

Un proiect de ordonanţă semnat de 38 de politicieni propune stabilirea anuală de către Guvern a zilelor libere care fac punte între sărbătorile legale şi weekenduri.

„Până la data de 15 ianuarie a fiecărui an, Guvernul stabileşte prin Hotărâre de Guvern zilele de muncă pentru care se acordă zilele libere care preced şi care succed sărbătorile legale, respectiv zilele în care se recuperează acestea”, se arată în propunerea de act normativ.
 
În opinia iniţiatorilor, prin stabilirea exactă a zilelor de recuperare, la nivel economic „se preconizează şi creşterea productivităţii, în concordanţă cu posibilitatea prestabilirii circuitelor de aprovizionare şi de marketing”.
 
Astfel, în anul 2019, bugetarii vor avea cinci mini-vacanţe:
 
 
 
 
 
 
„Predictibilitatea astfel obţinută va facilita planificarea din timp a activităţii sectorului privat cu cea din sectorul public, sectoare co-dependente, întrucât va oferi sustenabilitate nevoilor societăţii actuale, pentru a-şi putea desfăşura activitatea în mod coordonat.
 
Această măsură vine în ajutorul companiilor din sectorul privat, astfel acestea îşi vor putea gestiona din timp activităţile şi perioadele libere, pentru a se alătura angajaţilor din sectorul public”, se arată în expunerea de motive a proiectului.
 
Citeşte şi:
 
Vacanţă prelungită de Sărbători pentru bugetari. Guvernul pregăteşte o „punte” între Crăciun şi Revelion
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Bănăţanu v.2
29.11.2018, 16:30:42

Mie unuia „punțile” astea, stabilite de Guvern, nu-mi sunt deloc pe plac. De ce să aibă angajații statului „weekenduri prelungite” în timp ce „pălmașii” din mediul privat muncesc pentru ei? Și când zic „angajați”, mă gândesc în primul rând la conțopiștii din „instituțiile” țării. Ăia de au nevoie de-o săptămână ca să mute o hârtie de pe un birou pe altul. Funcționari, adică... Trăim într-un paradox, domnilor! Niște tovarăși ajunși vremelnic în fruntea bucatelor ne impun conduita. În loc să-și facă treaba pentru care au fost aleși (aceea de „valeți ai națiunii”) ei stabilesc „mini-vacanțe” pentru slujitorii lor. Restul nesupușilor are voie de la stăpânire să muncească până la săritul capacelor, că nu strică! Și uite-așa am ajuns să trăim într-o lume în care gospodarul muncește și argatul poruncește...

Modifică Setările