IKEA va răscumpăra mobilierul folosit şi îl va revinde ca second-hand

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Retailerul suedez de mobilă IKEA va demara o iniţiativă prin care va răscumpăra mobilierul pe care clienţii nu-l mai doresc şi îl va revinde ca mobilier second-hand, ca parte a eforturilor grupului suedez de a deveni mai ecologic, scrie The Guardian.

Iniţiativa Buy Back va fi lansată în magazinele IKEA din Marea Britanie şi Irlanda pe 27 noiembrie - ziua de Black Friday din aceste ţări. Clienţii vor primi vouchere pentru a le cheltui în magazin, cu valoarea lor calculată în funcţie de starea articolelor returnate.

Bufetele, bibliotecile, rafturile, mesele mici, mesele, birou, birourile, scaunele şi scaunele fără tapiţerie, toate cumpărate anterior de la IKEA, pot fi duse înapoi, după ce clienţii completează o cerere online. Unele produse pentru copii se vor califica, de asemenea, pentru schemă.

Piesele folosite intensiv, cu mai multe zgârieturi, vor fi răscumpărate cu vouchere în valoare de 30% din valoarea iniţială a articolului şi piesele care arată „ca noi” pot fi schimbate cu până la jumătate din valoarea lor.

Articolele vor fi puse în vânzare în magazine ca mobilier second-hand şi tot ceea ce nu poate fi revândut va fi reciclat.

Peter Jelkeby, oficial al IKEA din Marea Britanie şi Irlanda, a declarat: „Sustenabilitatea este problema definitorie a timpurilor nostru şi IKEA se angajează să facă parte din soluţia de promovare a consumului durabil şi de combatere a schimbărilor climatice. Odată cu lansarea Buy Back, dăm o a doua viaţă multor produse IKEA şi creăm soluţii mai uşoare şi mai accesibile pentru a ajuta oamenii să trăiască mai durabil. Este un pas înainte interesant în călătoria noastră spre a deveni o afacere complet circulară şi climatică până în 2030”.

IKEA, cel mai mare lanţ de mobilă din lume, a început să testeze vânzarea de mobilă uzată şi reparată în Marea Britanie în urmă cu mai bine de un an, în Edinburgh şi Glasgow.

Compania încearcă să construiască un model de afaceri circular în care materialele şi produsele să fie reutilizate sau reciclate. Compania investeşte mai mult de 3,2 miliarde de euro în măsuri de sustenabilitate pentru a deveni neutră până în 2030.

Alte experimente includ reciclarea textilelor şi închirierea de mobilier de birou, cum ar fi birouri şi scaune pentru clienţii de business din Elveţia.

Mişcarea IKEA vine pe măsură ce tendinţa serviciilor mai ecologice devine din ce în ce mai populară. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite