Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Imagini spectaculoase cu drumul expres care ajunge direct la graniţa cu Bulgaria. „Scăpăm de ruşine. Era ca pe Marte“ VIDEO

7
8 Apr 2021 12:53:30
Autor: Melania Agiu
FOTO Captură video
FOTO Captură video

Lucrările la drumul expres care ocoleşte oraşul Giurgiu şi ajunge direct în vama cu Bulgaria ar putea fi finalizate până la sfârşitul acestui an, anunţă Asociaţia Construim România (ASCORO) care a făcut publice şi primele imagini cu şantierul şi modul în care avansează lucrările.

Legătura dintre Drumul Naţional 5 şi Vama Giurgiu (Pod Prieteniei) reprezintă şi o premieră, după cum a explicat ministrul Transporturilor, „un proiect pilot” pentru realizarea şoselelor din beton prin procese mecanizate la noi în ţară.

Potrivit ASCORO, la 6 luni de la ordinul de începere a lucrărilor de execuţie, antreprenorul austriac a realizat un progres fizic de 10% din lucrări.

„Cu o lungime de 5.72 de kilometri, acest drum de legătura va ajuta la ocolirea oraşului Giurgiu pentru a ajunge în Vama Giurgiu. Mai mult, chiar şi în aceste vremuri de pandemie, tirurile care aşteaptă intrarea în ţara vecină staţionează pe kilometri întregi în oraşul Giurgiu. Noul drum de legătura va elibera oraşul de o parte a traficului greu şi va scurta timpul de deplasare dintre vamă şi DN5 pe relaţia cu capitala. Dacă antreprenorul se va mobiliza bine, ar avea şanse să finalizeze lucrările până la finele acestui an”, a scris asociaţia pe Facebook.

În urmă cu două luni, ministrul Cătălin Drulă făcea precizări despre acest proiect.

„Avem un proiect de care eu sunt foarte mândru că îl facem. La intrarea dinspre Bulgaria, la Giurgiu, ne vom urca pe un drum nou, un drum expres, ca o autostradă de 6 kilometri, care ocoleşte complet Giurgiu şi ne scoate în DN5 la nord de oraş. Este un drum cu patru benzi, cu separare pe mijloc, realizat din beton. E o premieră după experimentul eşuat din anii '90 Bucureşti-Fundulea. Soluţia de atunci a dat greş. A fost un exemplu de aşa NU. Lucrează o firmă austriacă care a mai lucrat în România pentru piste de aeroport din beton. Scăpăm de acea ruşine când ieşim din vamă. Era ca pe Marte", spunea ministrul Transporturilor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Lucifer
8.04.2021, 13:18:01

Da' cu calea ferată ce faceţi?

-7 (9 voturi)
pathfinder
8.04.2021, 13:42:27

Romania s-a pus serios pe dezvoltarea infrastructurii. Foarte bine!

0 (20 voturi)
Ellie Landau
8.04.2021, 14:48:31

asa si unde-i drumul? vad niste pamant tasat.

-10 (12 voturi)
NICOLAE OPRIŞ
8.04.2021, 15:33:47

"Imagini spectaculoase cu drumul expres care ajunge direct la graniţa cu Bulgaria." Care sunt acele "imagini spectaculoase", d-na Melania Agiu, că din filmare nu se vede decât un teren "agricol" care este tasat şi pregătit pentru a fi construită o şosea. Dacă, "la 6 luni de la ordinul de începere a lucrărilor de execuţie, antreprenorul austriac a realizat un progres fizic de 10% din lucrări", cum puteţi promite că "ar putea fi finalizate până la sfârşitul acestui an"??? Un calcul simplu îmi spune că vor urma încă de 9 ori câte 6 luni (dacă totul merge bine), deci va dura cca. 4,5 ani! Dacă un drum de 6 km în regim de autostradă pe câmpie nu-l putem face într-un an, atunci ce să mai spunem de autostrada Sibiu - Piteşti, care trebuie să străbată zona montană?

-6 (8 voturi)
IonIon Codreanu
8.04.2021, 17:33:27

PSD-iștii nu făceau NIMIC! Cu ce au, ăștia se chinuie să facă! Este de lăudat!

+1 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările