INFOGRAFIE Dacă era finalizat, un proiect al Ministerului Transporturilor putea împiedica tragedia în care a fost implicat Şerban Huidu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu numai două zile înainte de accidentul în care a fost implicat Şerban Huidu, Ministerul Transporturilor a decis ca tronsonul de la Timişul de Sus (secţiunea km 147+447-km 149+780), adică locul în care cârcotaşul a provocat moartea a trei persoane, să fie inclus pe lista "punctelor negre" de pe DN1, care necesită instalarea unor separatoare între sensuri.

Proiectul elaborat de Ministerul Transporturilor vizează creşterea siguranţei în trafic de-a lungul şoselei de la Bucureşti la Oradea, prin modernizarea infrastructurii.

"Măsurile luate includ insule de trafic pentru limitarea vitezei la intrarea în localitate, refugii centrale pentru trecerile de pietoni, alveole pentru autobuze cu treceri de pietoni, drum cu 4 benzi cu întoarcere în U, drum cu 2 benzi cu viraj la stânga şi trecere de pietoni, sens giratoriu cu o singură bandă, trecere de pietoni cu 2 benzi fără refugiu central, dispozitive de calmare a traficului, semnalizare şi marcaj. Insulele de intrare în localitate şi separatoarele de sens vor aduce un mare avantaj pentru siguranţa circulaţiei", se arată în proiectul Ministerului.

Tocmai instalarea unor astfel de separatoare între sensuri, menite să facă imposibilă pătrunderea maşinilor pe contrasens, ar fi putut împiedica moartea celor trei persoane implicate în accidentul produs de Huidu, precum şi toate celelalte accidente care au loc în urma pătrunderii pe contrasens.

Potrivit datelor oficiale, DN 1 este cea mai periculoasă şosea din România.

info

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a anunţat încă din ianuarie 2011 aprobarea de către Guvern a proiectului de 371,4 milioane de lei pentru a creşte siguranţa în trafic pe DN1. Din totalul sumei, 103,5 milioane lei reprezintă finanţare europeană, restul banilor fiind asiguraţi de la bugetul de stat.

Lucrările de modernizare sunt estimate să fie finalizate în doi ani şi vor avea loc în şapte judeţe: Ilfov, Prahova, Braşov, Sibiu, Alba, Cluj şi Bihor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite