Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Inspecţia Naţională a Apelor: Amenzi uriaşe pentru exploatarea ilegală a agregatelor minerale. În ce judeţ s-au aplicat cele mai multe sancţiuni

3
26 Oct 2021 15:10:34
Autor: Melania Agiu
Foto: Facebook ANAR
Foto: Facebook ANAR

Inspecţia Naţională a Apelor din cadrul Administraţiei Naţionale „Apele Române” (ANAR) a aplicat amenzi în valoare de 2,76 milioane de lei, la nivel naţional, pentru exploatarea ilegală a agregatelor minerale şi a înaintat două plângeri penale în cadrul a 155 de controale mixte.

Potrivit ANAR, sancţiunile au vizat exploatarea agregatelor minerale desfăşurate în afara perimetrului autorizat sau fără acte de reglementare. 
 
„Acţiunile au început în luna mai şi sunt derulate în baza protocolului încheiat între Inspecţia Naţională a Apelor din cadrul ANAR, Garda Naţională de Mediu şi Inspectoratul General al Poliţiei Române.”, transmit reprezentanţii Administraţiei.
 
Potrivit acestora, din totalul amenzilor, în judeţul Maramureş au fost aplicate, în trei zile, 19 sancţiuni contravenţionale în valoare de 670.000 de lei. 
 
Acţiunile au fost rezultatul a 31 de controale, derulate de către 16 inspectori şi 6 topografi din cadrul A.N. Apele Române, împreună cu reprezentanţii Gărzii de Mediu Maramureş şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Maramureş- Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.
 
„Exploatarea ilegală a agregatelor minerale în albie are impact negativ asupra activităţii de gospodărire a apelor, întrucât pune în pericol stabilitatea malurilor. În plus, crearea depozitelor de nisip, pietriş şi pământ în albie poate bloca secţiunile de scurgere a apelor provocând creşteri artificiale de niveluri.”, menţionează sursa citată.
 
Potrivit ANAR, acţiunile vor continua până la sfârşitul anului şi vor viza agenţii economici la nivel naţional care desfăşoară activităţi de exploatare a agregatelor minerale.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Realist
26.10.2021, 15:54:51

Ca sa vezi, una dintre milioane de comisii, agentii, administratii si alte agenturi ale Statului de care nu auzim cu anii (dar cu salarii grase), pare ca a inceput sa lucreze ... Si am o banuiala sinistra ca amendatii nu sunt de la pnl ...

+7 (7 voturi)
The Fog
26.10.2021, 16:26:44

Vor creste preturile la balast (balastru) dupa ce agentia va cere fonduri pentru a putea urmari activitatile ilegale pe baza imaginilor din satelit (satelitru)

+7 (7 voturi)
Utilizator Adevărul
27.10.2021, 00:28:18

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările