Interes major din partea firmelor pentru drumul expres Bucureşti-Târgovişte. Drulă: Au fost depuse şapte oferte pentru proiectare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drum Expres Bucureşti - Tâtgovişte, imagine orientativa, Foto: Facebook Cătălin Drulă
Drum Expres Bucureşti - Tâtgovişte, imagine orientativa, Foto: Facebook Cătălin Drulă

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit şapte oferte la licitaţia de elaborare studiu de prefezabilitate şi studiu de fezabilitate pentru drumul de mare viteză Bucureşti - Târgovişte, a anunţat, vineri, ministrul Transporturilor Cătălin Drulă.

„Interes mare din partea firmelor de profil din România şi străinătate pentru elaborarea studiilor de traseu şi soluţiilor tehnice (SPF+SF) ale noului drum Bucureşti-Târgovişte. Am spus din primele zile ale mandatului că soluţia pentru această legătură este un drum nou de mare viteză (120-130km/h) cu 2 benzi pe sens şi separare pe mijloc, noduri şi intersecţii denivelate, în afara localitaţilor. NU dublarea drumului existent DN71 care trece pe 53% din lungime prin localităţi.”, a transmis ministrul pe pagina sa de Facebook.

Conform CNAIR, valoarea estimată a contractului este: 12.826.180,80 lei, fără TVA iar perioda de elaborare pentru Studiul de Prefezabilitate este de 2 luni şi pentru Studiul de Fezabilitate 18 luni.

Cătălin Drulă menţionează că dcizia privind profilul final (autostradă sau drum expres) va fi luată în prima etapă a contractului.

„Va rezulta un studiu de fezabilitate cu grad mare de detaliu - un proiect tehnic preliminar („preliminary design”) al viitorului drum, cu investigaţii geotehnice şi modelare a terenului, astfel încât ulterior să poată fi licitat corect pe modelul design&build. Legătura cu Bucureştiul va fi făcută, cel mai probabil, cu un nod din viitoarea autostradă de centură A0 Nord.”, a precizat Cătălin Drulă.

Ministrul a explicat că si această licitaţie beneficiază de reforma caietului de sarcini cu condiţii contractuale mult mai clare şi echilibrate. 

„Astfel vom evita problemele de pe contractele din trecut. Între timp, pe DN71 am promis lucrări şi ameliorări ale siguranţei rutiere. Până la finalizarea drumului expres pe aici trebuie să se circule mai bine decât în trecut.”, menţionează Drulă.

Potrivit ministrului au fost executate: reparaţii suprafeţe extinse pe 35.000 de metri pătraţi; reparaţii gropi pe 2.000 de metri pătraţi; instalări de panouri de orientare de dimensiuni mari şi instalări de indicatoare rutiere de orientare şi urmează amenajarea tuturor intersecţiilor, trecerilor de pietoni şi punctelor negre de pe traseu cu semnalizare orizontală şi verticală, marcaj antiderapant, gard pietonal, marcaje rezonatoare, stâlpişori lamelari şi alte indicatoare rutiere

„În luna iunie se vor finaliza aceste lucrări.”, transmite ministrul.

În plus, Cătălin Drulă afirmă că, pe Lotul 2 al DN71 de la Târgovişte la Sinaia va fi reluată licitaţia pentru modernizare, cea precedentă fiind anulată pentru că nu se prezentase nimeni. 

„Documentaţia a fost refăcută pe baze mai solide, cu preţuri actualizate şi termene mai realiste.”, a conchis ministrul Transporturilor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite