Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Investitorii străini sună la instituţiile româneşti pentru proiecte de infrastructură: „Vorbiţi engleză?“ Răspuns. „Nu!“ Şi li se închide telefonul

30
20 Jun 2019 20:25:10
Autor: Elena Deacu

Investitorii străini care sună la instituţiile româneşti, fiind interesaţi de proiecte de infrastructură, spun că li se închide telefonul în nas de către angajaţi care le răspund că nu vorbesc engleză, povesteşte Ionuţ Simion, preşedintele Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham Romania).

 „Sunt clienţi care vin la noi şi ne spun: Domnule, am sunat la agenţia aia de 100 de ori. «Hello, do you speak english?» Răspuns: «No!» Şi îi închide telefonul”, a declarat joi Ionuţ Simion, în cadrul unei conferinţe.

Calitatea infrastructurii de transport considerată cea mai mare limitare pentru creştere economică sustenabilă a României, arată răspunsurile date de investitori, cuprinse într-un studiu al AmCham publicat joi.

„Este evident din aceste răspunsuri că sursa de îngrijorare pentru mediul de afaceri se află în zona politicilor publice care s-au orientat preponderent către stimularea consumului, prin majorarea cheltuielilor curente ale statului, şi au lăsat în planul al doilea investiţiile deşi calitatea infrastructurii fizice este precară. Lipsa de investiţii publice acţionează ca o frână pentru creşterea sănătoasă a economiei şi, mai mult, creează vulnerabilităţi din cauza deficitelor şi a datoriei publice în creştere care restrâng tot mai mult posibilităţile de finanţare a investiţiilor şi generează riscuri în cazul unei recesiuni economice”, a mai declarat Ionuţ Simion.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

30 Comentarii

ionel niculaie
20.06.2019, 20:49:56

Pierd securistii puterea daca dezvoltam infrastrucura,va figreu,nu imposibil.

+1 (11 voturi)
kitty kat
20.06.2019, 20:52:21

Påi cine så vorbeascå englezå? Niste incapabili pusi in functii bune pe salarii grase? Cat timp RO se laså conduså de parveniti de genul Veorica Vasilica & co ...tara råmane la nivel de subdezvoltare.

+12 (12 voturi)
Victor Victor
20.06.2019, 20:59:57

Ce gogorita de 2 lei :))) Bai nene rad si curcile. Pai asa se fac investitiile ma oameni buni? Suna unu de pe strada si intreaba daca vorbeste ala engleza? Pai si eu as reactiona la fel. Nu taticu, pui pe cineva care stie sa vorbeasca romaneste atata timp cat te adresezi unei institutii a statului roman. Ala se recomanda, sunt din partea cutarea, v-am trimis un email in care prezentam ce intentionam sa facem in tara dvs, etc. Oricine a lucrat intr-o firma stie treaba asta. La telefon comanzi pizza si prajituri eventual, hai sa fim seriosi. Ia sunati voi in Franta sau in Spania la camera de comert si intrebati daca vorbeste Geta de la secretariat engleza. :)))

-8 (18 voturi)
Stancu Dan
20.06.2019, 21:05:21

Corect. Da' pe de alta parte ... cate institutii romanesti au pagini in vreo limba straina ? Chestia e ca pana si comunistii chinezi stiu ca strainu' nu-i obligat sa invete limba romana. Doar comunistu' roman crede ca nu-i nevoie de vreo limba straina. P.s : despre calitatea informationala a acelor site-uri nici nu mai vorbesc. Unele-s de-a dreptu' panouri electorale. Maretele realizari ale sefilor. Informatii, mai putin, alea nu-s importante.

+15 (15 voturi)
MV R.
20.06.2019, 21:49:34

Adică dacă cineva vrea să se intereseze strict informal,nu are voie să dea telefon,să întrebe cu cine,la ce departament-că nu peste tot este ca în America,simplu-trebuie să bată la ușă...

+2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (30)