Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Ioana Petrescu: Nu e treaba Guvernului să creeze locuri de muncă, treaba noastră este să creăm cadrul stimulativ

39
16 Sep 2014 19:36:01
Autor: Daniel Ionascu
Ioana Petrescu spune că reducerea CAS cu 5 puncte procentuale va duce la crearea de locuri de muncă FOTO David Muntean
Ioana Petrescu spune că reducerea CAS cu 5 puncte procentuale va duce la crearea de locuri de muncă FOTO David Muntean

Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, a declarat, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple a ACL, că nu crede că este treaba Guvernului să creeze locuri de muncă, ea apreciind că treaba Executivului e să creeze un cadru stimulativ, un mediu de afaceri propice pentru crearea de locuri de muncă, transmite Mediafax.

„Eu nu cred că este treaba Guvernului să creeze locuri de muncă. Eu cred că treaba noastră este să creăm un cadru stimulativ, un mediu de afaceri propice pentru crearea de locuri de muncă şi încurajarea ocupării în mediul privat. Iar Guvernul din care fac parte face exact acest lucru“, a spus Ioana Petrescu, la dezbaterea moţiunii simple a ACL intitulată „Ministerul MTO-minciună, taxare, oprirea economiei“.
 
Ea a arătat că scutirea pe profitul reinvestit şi reducerea CAS vor avea un efect benefic asupra creşterii locurilor de muncă.
„Ambele măsuri privind reducerea poverii fiscale pe muncă şi scutirea de la plată a profitului reinvestit vor avea impact benefic asupra creării de noi locuri muncă, încurajarea angajărilor, oficializării angajărilor din economia nedeclarată sau subdeclarată“, a susţinut Ioana Petrescu.
 
Ea a spus că efectele măsurilor stimulative se resimt în creşterea numărului de persoane ocupate prin serviciul public de ocupare în primele şapte luni ale anului 2014, realizându-se încadrarea unui număr de 234.000 de persoane.
 
Moţiunea simplă a PNL şi PDL a fost semnată de 108 deputaţi din cele două partide.

Mai puteţi citi:
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

39 Comentarii

mitrut
16.09.2014, 20:35:18

Adica taierea tuturor banilor de la buget pentru investitii, taxa pe stalp, accize mari la benzina si motorina, alte 1000 de taxe si impozite, lipsa de predictibilitate, promovarea tuturor imbecililor cu carnet de PSDisi in guvernul mafiot...

+16 (20 voturi)
observator
16.09.2014, 21:00:32

Este clar. Aceasta declaratie este dovada ca guvernul nu este interesat de populatie. Cum guvernul este pus de politicieni atunci neinteresul vine de la politicieni. Se si vede ca in campanie promit "marea cu sarea" si odata ce ajung in parlament se ocupa numai de alfacerile lor.

+14 (16 voturi)
preisner camelia
16.09.2014, 21:11:29

In Romania guvernul n-are nici o treaba !!! Este normal,ca nici fortele de munca nu exista decit sa plateasca somajul !!! Intrebarea este,cine este acela care creaza "ceva"in RO ? NIMENI !!!!! Nici abecedarele,nu este treaba guvernului ???? Parca se lauda ponta ,cind a devenit mare sef de guvern ca doreste pentru copii o tara sigura si a "reusit"asta din plin !!!! Viitorul este "luminos"si merge sigur spre analfabetizare si spre disparitie !!!!

+11 (13 voturi)
Podar
16.09.2014, 21:24:16

Chiar asa ,zice "domnisoara Hardbarnista"..Guvernul nu trebuie sa creeze locuri de munca ,asa cum a promis in nenumarate situatii... Guvernul trebuie doar sa ; 1-mareasca numarul de Taxe si Impozite 2-sa cheltuiasca banii de la Buget..pe: - Pomeni electorale ..Bisericesti,de ingropaciune..in special.. -Turismul..Asiatic..China..si ..chiar tot mapamondul.. -Pe pomenile electorale .."interne"..turismul electoral,favorizarea localitatilor "partizane cu psd-ul."..zona preponderenta Oltenia,Teleorman...si ce-o mai ramane..in buzunar. 3-Guvernul nu trebuie sa munceasca .E si asa prea mult si mare surmenajul ca doar Promite. 4-"Cinstitul" guvern de aproape 30 de ministri ,unul mai incapabil ca altul.,din care cativa sunt prin puscarie,are nevoie de Bani ,cu orice pretz..ca sa-l urce pe cel mai( extra)Ordinar premier pe Fruntea Romaniei,spre deplina noastra Rusine. De asta ,politruca ministresa ne explica ..de ce aceasta gasca de Consumatori ,de Cheltuitori neobrazati ai Banului Public,nu au fata de noi ,cei platitori de taxe ..nici o ..Obligatie. Sa ne simtim Onorati ca acesti trantori ne accepta .."jertfa" de ai intretine din munca noastra. Unde mai gasim altii ca ei..?!!! Ce ne-am face fara "foamea lor de bani"..?!!! Cine ne-ar mai conduce la ..Dezastru..,daca nu ei..?!!!

+8 (12 voturi)
Tăunu
16.09.2014, 21:32:58

Oare cine-i spune habarnistei ăstea, să meargă acasă şi să facă cipcă. Ministeriatul este o treabă grea !

+11 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (39)

Modifică Setările