Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Iohannis: Am decis să încep o mediere între Guvern şi BNR. Îi vor chema la Cotroceni să vedem ce măsuri trebuie luate pentru a îmbunătăţi situaţia

4
23 Apr 2018 19:25:40
Autor: Elena Deacu

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va începe o mediere între Guvern şi BNR, după ce „s-a mers prea departe cu anumite afirmaţii”, urmând să vadă împreună ce măsuri trebuie luate pentru a îmbunătăţi situaţia economică a României.

„Am dat un semnal clar în chestiunea salariilor. Lucrurile nu merg aşa cum ar trebui. I-am rugat să se apuce de treabăşi să îmbunătăţească cadrul şi abordarea specifică”, a comentat Iohannis chestiunea salariilor scăzute, cauzată de legea salarizării.

El a spus că „este posibil ca anumite abordări ale Cotroceniului şi BNR-ului să semene”. „Noi suntem oameni care înţelegem legile economiei şi vedem ce se întâmplă”, a spus Iohannis. 

„A apărut o inflaţie care practic a anulat creşterile salariale. Dobânzile au crescut, iar românii care au rate la bănci se uită cu îngrijorare. Această situaţie încă poate fi corectată, dar de la Guvern. Guvernele PSD nu au înţeles foarte bine urmările politicilor pe care le-au pus în practică, au trecut cu lejeritate peste argumentele opoziţiei, ale mele. Situaţia poate fi corectată, dar dacă mai stăm mult ea poate duce la dezechilibre”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit lui, aceste chestiuni atrag o animozitate dăunătoare între Guvern şi BNR. „Am decis să încep o mediere între Guvern şi BNR şi în zilele următoare îi voi invita şi pe unii şi pe alţii la Cotroceni şi să vedem ce măsuri trebuie luate pentru îmbunătăţi situaţia”, a spus preşedintele. 

„Vin la aceeaşi masă părţile care au opinii diferite. Mi se pare că s-a mers prea departe cu anumite afirmaţii destul de contondente în ultima vreme. (...) Sper să reuşim să ajungem cumva la un numitor comun”, a menţionat şeful statului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

🖕
23.04.2018, 19:47:01

Da nu uita să-l chemi și pe Dragnea, că Analfabeta dacă n-are foaie nu știe ce să zică!

Lucifer
23.04.2018, 20:16:35

Cel mai simplu este ca PSD să plece de la guvernare şi să se facă alegeri anticipate.

Scorilo
24.04.2018, 09:25:18

Atentiune ! Incepe Iohannis sa functioneze ! Partieeee !

Iosif Guias
24.04.2018, 09:55:06

Ramane sa aflam, daca partile vizate consimt sa participe si la ce nivel.

Modifică Setările