Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Ion Rădoi se plânge de condiţiile de muncă: 400 de angajaţi Metrorex au murit de la un Congres la altul. Ce salarii mari? Sunt nişte sporuri cuvenite

2
12 May 2021 08:43:16
Autor: Afrodita Cicovschi
Foto Inquam Photos / Octav Ganea
Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Sindicalistul Ion Rădoi s-a plâns, într-o conferinţă de presă, de condiţiile de muncă, susţinând că 400 de angajaţi Metrorex au murit de la un Congres la altul. „Ce salarii mari? Sunt nişte sporuri cuvenite”, a spus liderul USLM.

"Vă putem demonstra prin studiile făcute de cei de la Medicina Muncii că nu există condiţiile din punct de vedere al oxigenării, din punct de vedere a tot ceea ce înseamnă noxe - de exemplu depăşim de 8 ori limita maximă admisibilă a noxelor. Noi avem gurile de metrou, aşa zisa aerisire, la nivel de stradă. Deci noi acolo nu putem să introducem pe tuneluri decât gaze de eşapament şi praf. În momentul în care acele filtre sunt ghiftuite, nu avem nici posibilitatea să le schimbăm. Noi inhalăm tot ce vine de la nivelul şoselei. Este foarte grav", a afirmat liderul de sindicat Ion Rădoi într-o conferinţă de presă.

Preşedintele USLM a susţinut că, de la un congres la altul, au decedat 400 de angajaţi ai Metrorex.

"De la penultimul congres şi până la ultimul congres am constatat 400 de decese, majoritatea în timpul serviciului şi oameni sub 50 de ani. Astea sunt condiţiile din metrou, nu ce spune Drulă (ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, n.r.) că avem salarii mari. Care salarii mari? Sunt nişte sporuri date peste salariul respectiv, sporuri cuvenite pentru condiţiile de muncă de aici. Aceasta este situaţia", a menţionat Ion Rădoi.

Citeşte şi:

Drulă, replici acide la adresa lui Rădoi, după ce a cerut scumpirea biletelor la 50 de lei: Metrorex nu şi-a plătit dările la stat, dar şi-a crescut salariile

Potrivit statutului sindicatului, Congresul se întruneşte o dată la 4 ani în şedinţă ordinară şi ori de câte ori este nevoie în şedinţă extraordinară.

De asemenea, în timpul conferinţei de presă reprezentanţii sindicatului de la metrou au prezentat imagini cu filtre de aer de la gurile de aerisire, în stare de vizibilă degradare.

VIDEO Conferinţă de presă susţinută de Ion Rădoi, liderul USLM

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

imacandi
12.05.2021, 09:24:49

prezentati analizele de mediu,apoi studiul Medicinei Muncii si concluziile lor,sub semnatura.de aici trebuie s ainceapa orice negociere.Evident daca sunt conditii dificile de lucru,trebuie acordate sporuri ,dar intr-un anumit cuantum si nu tuturor.

The Fog
12.05.2021, 10:15:13

Oare ce e mai "rentabil"? Sa faci aerisirile cum scrie la carte si sa asiguri fonduri pentru filtre si intretinere? Sau sa dai la tot sindicatul, tineri, batrani, palmasi si directori sporuri aprobate din pix? Pentru ca studiile "Medicinei Muncii de Partid" nu sunt altceva. Geme aparatul bugetar de "sporuri de praf" care ar trebui sa se refere la calitatea angajatilor, toti ca unul "praf" din punct de vedere profesional. Si asa cum s-au putut crea conditiile pentru sporuri nesimtite, din pix, asa se pot si retrage, pas cu pas si sub tirul constant al bugetocratiei disperata ca-si pierde privilegiile.

Modifică Setările