Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

IT-iştii români au cele mai mici salarii din regiune

8
23 Jul 2019 11:11:37
Autor: Afrodita Cicovschi

Peste 3.000 de joburi în IT sunt vacante în prezent în România, angajatorii oferindu-le salarii atractive, raportat la veniturile ce pot fi obţinute în alte domenii, dar mai mici decât cele din statele vecine, se arată într-un studiu de piaţă realizat de eJobs.

Cele mai mari salarii din regiune pentru cei care lucrează în IT le încasează specialiştii din Estonia, a căror medie salarială netă este de 1.567 de euro pe lună, potrivit comparatorului salarial Paylab, lansat în România de eJobs.ro. Sunt urmaţi de cei Slovenia, cu 1.341 de euro lunar, cei din Cehia, cu 1.289 de euro şi cei din Slovacia, care câştigă, în medie, 1.159 de euro.
 
”IT-ul este, fără îndoială, unul dintre cele mai fierbinţi domenii ale ultimilor ani. Nu doar din perspectiva numărului tot mai mare de opţiuni pe care le au candidaţii, ci şi datorită faptului că IT-iştii au devenit şi cel mai bine plătiţi angajaţi din România, depăşind domenii care în mod tradiţional erau recunoscute pentru salariile mari pe care le ofereau. Mă refer aici la banking, avocatură sau servicii financiare. Cu toate acestea, IT-iştii români câştigă mai puţin decât colegii lor din alte ţări din regiune, diferenţele fiind, în unele cazuri de la simplu la dublu, cum este cazul Estoniei, spre exemplu, unde salariul mediu net al unui IT-ist este de 1.567 de euro”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.
 
Mai puţin de 1.000 de euro lunar mai câştigă doar specialiştii din Croaţia (990 de euro) şi cei din Serbia (816 euro). ”Interesant este faptul că Bulgaria ne depăşeşte sensibil, cu un salariu mediu net de 1.027 de euro pentru industria IT, în condiţiile în care, în general, aceasta era una dintre puţinele ţări cu salarii mai mici decât ale noastre”, adaugă Bogdan Badea. La un nivel foarte apropiat se află Ungaria, cu o medie netă raportată de 1.010 euro, pe lună.
 
Numărul tot mai mare de joburi în IT, perspectivele de avansare rapidă, dar şi pachetele salariale şi extrasalariale sunt principalele motive pentru care acest domeniu a intrat, în ultimii doi ani pe primele locuri în topul celor care strâng, de la lună la lună, cel mai mare număr de aplicaţii din partea candidaţilor. Astfel, în prima jumătate a anului au fost înregistrate peste 500.000 de aplicări pentru joburile din IT.
 
În acest moment, peste 3.000 de joburi în IT sunt disponibile pe www.ejobs.ro.
 
Lansată în 1999, eJobs este prima platformă de recrutare lansată în România. eJobs România aparţine companiei Ringier Romania, parte din Ringier AG, compania internaţională de media localizată în Zurich, Elveţia. eJobs.ro le oferă clienţilor săi cea mai relevantă bază de date de candidaţi, pe care o pune la dispoziţie prin metode eficiente, utilizând canale de media personale şi cunoştinţe avansate de Performance Marketing şi campanii de Employer Branding, precum şi tactici de optimizare a rezultatelor de recrutare. eJobs.ro are un număr de peste 4 milioane de CV-uri, mai mult de 2 milioane de utilizatori unici lunari, 7.000 de CV-uri actualizate zilnic şi o bază de fani de 290.000 pe Facebook.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Galeriu Crestinu
23.07.2019, 11:42:22

Comentariu considerat abuziv.

Radu Radu
23.07.2019, 12:15:46

Pana la urma din articol nu reiese cat e media in Romania .... Plus ca e tare incoerent.

+1 (1 vot)
etc etc
23.07.2019, 12:31:02

arata a un articol scris de nu's ce fatuca care e la eJobs si care e... cam incoerenta. in fine, ce trebuie sa retinem e url-ul site-ului si nu media salariului in Romania :)))

+2 (2 voturi)
Tăunu
23.07.2019, 13:01:36

Mult, mult prea mult, cardurile de sănătate sunt la pământ din cauză de it !

-1 (1 vot)
🖕
23.07.2019, 13:24:38

Nu confunda industria IT cu contractele bugetare ale firmei lui Ghiță.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (8)