Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Iulian Iancu: Reprezentanţii OMV Petrom vor fi audiaţi în privinţa creşterii artificiale a preţului energiei şi a manipulării pieţei

3
17 Oct 2017 19:47:47
Autor: Elena Deacu
Iulian Iancu
Iulian Iancu

Iulian Iancu (PSD), preşedintele Comisiei pentru industrii şi servicii, susţine că în comisia parlamentară de anchetă privind activitatea Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) vor fi audiaţi reprezentanţi ai companiei OMV Petrom, pentru a da lămuriri cu privire la manipularea pieţei şi creşterea artificială a preţului.

Declaraţiile lui vin în contextul în care Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei, l-a acuzat pe Iancu că face jocul ruşilor de la Gazprom, prin modificările legislative care prevăd ca 70% din tranzacţiile angro de gaze să se desfăşoare pe bursa şi pe platformele OPCOM, nu şi pe ale Bursei Române de Mărfuri (BRM).

„În contextul atacului pe care domnul Răzvan Nicolescu l-a lansat împotriva mea printr-o postare recentă pe contul său pe o reţea de socializare, vreau să fac următoarele precizări: în primul rând, constat că domnia sa a aflat că va fi audiat de Comisia parlamentară de anchetă privind activitatea ANRE şi s-a lansat într-un atac la adresa mea, în speranţa că voi fi impresionat sau speriat”, susţine Iancu.

Potrivit lui, Nicolescu „nu va fi singur, pentru că din partea companiei OMV Petrom vor fi invitaţi şi alţi înalţi responsabili şi angajaţi care pot da informaţii lămuritoare despre următoarele: discriminarea producătorilor de energie electrică, manipularea pieţei, creşterea artificială a preţului, vulnerabilizarea siguranţei şi a sistemului energetic naţional”.

Iancu mai spune că „tot în faţa comisiei de anchetă amintite, domnul Nicolescu va putea da toate explicaţiile necesare, inclusiv pe cele legate de Gazprom. Însă, dacă nu o va putea face, va trebui să o facă la Parchetul General”.

În răspuns, Răzvan Nicolescu aminteşte că nu a fost preşedinte al ANRE, ci al Agenţiei Europene de Reglementare în Energie (ACER), dar dacă va fi invitat la comisia de anchetă, va participa. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

BoBo
18.10.2017, 01:28:56

Asta este prea putin, merita arestati cresc pretul la energie electrica, din luna in luna! Arestati asta merita

Bogdan Dan
18.10.2017, 02:39:30

ROMANIA Smecheri suntem Dar mai smecheri sunt aia de afara Ca sa vezi

Utilizator Adevărul
18.10.2017, 02:40:31

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările