Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Jack Sparow la Mamaia:  De la 1 mai se deschide un hotel cu tematica „Piraţii din Caraibe“

1
8 Mar 2016 17:51:49
Autor: Florel Manu
Hotelul din Mamaia va avea angajaţii costumaţi ca personajele seriei „Piraţii din Caraibe“
Hotelul din Mamaia va avea angajaţii costumaţi ca personajele seriei „Piraţii din Caraibe“

Hotelul Bicaz din Mamaia va fi primul destinaţie cu tematică de pe litoralul românesc iar activitatea şi amenajările sunt inspirate din pelicula „Piraţii din Caraibe“.

Hotelul Bicaz din Mamaia va reintra din acest an în circuitul turistic. El va fi rebranduit şi reclasificat de la două, la trei stele. Noua unitate hotelieră se va numi „Pirates Resort Bicaz“ şi va avea 158 de camere şi 8 apartamente, cu o capacitate de 300 de locuri.

Hotelul Bicaz a fost cumpărat la începutul acestui an de doi investitori din Galaţi, Dan şi Cătălin Alexandrescu cu aproximativ cinci milioane de euro de la BCR. Cei doi au deţinut până anul trecut compania de condimente alimentare Alex&Comp, din care au vândut o parte din acţiuni.

„Hotelul nu era în circuitul turistic. Era cu circuit închis pentru angajaţii BCR. În ultima perioadă au mia transmis şi oferte către agenţii, însă nu era în circuitul de business. Era scos la vânzare de câşiva ani“, a declarat pentru Adevărul Financiar preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Aurelian Marin.

Hotelul este în curs de amenajare şi va deschis oficial începând de la 1 mai.

Vacanţă cu piraţi

Potrivit prezentării oficiale a hotelului, acesta va avea tematica de vacanţă inspirată din seria „Piraţii din Caraibe“. Restaurantul, barul şi chiar locul de joacă pentru copii au tematica legată de povestea piraţilor.

Cei care promovează staţiunea mamaia spun că tematica hotelului este una foarte bună. „Cred că va prinde bine un hotel cu tentă tematică. Afară se foloseşte publicitatea pe care o au anumite personaje din filme“, susţine Corina Martin, preşedintele Asociaţiei de Promovare Litoral- Delta Dunării.

Din prezentarea pentru sezonul din acestă vară şi ofertele sunt personalizate. „Totul va avea ca temă piraţii. Personalul va avea şi el costume inspirate din această temă“, a explicat Cătălin Alexandrescu, general manager al grupului Noy Business, compania care din care face parte hotelul.

Pentru acest an, hotelul nu are servicii all inclusive anunţate în pachetele pe acre le vinde, însă Alexandrescu a precizat că acest lucru va fi luat în calcul pentru viitor.

Hotelul Bicaz a fost construit după anii `70, în zona de nord a staţiunii Mamaia, unde se găsesc, printre altele, şi hotelurile Vega, Siret, Dorna sau Junona. Această zonă a fost dezvoltată de comunişti după 1970 cu scopul de a crea locuri de cazare noi, destinate în general turiştior străini.

„Este un hotel care are marea majoritate a camerelor cu vedere spre mare, este amplasat aproape pe plajă şi beneficiază de restaurant şi bar“, a mai precizat preşedintele ANAT, Aurelian Marin.

Piraţi şi la Neptun

Tema legată de piraţi va fi promovată din acest an şi la Neptun. Nu de o unitate de cazare, ci de un parc de aventuri. Parcul de aventuri Paradis Land din Neptun, din pădurea Comorova, va avea şi el tematică inspirată din poveştile cu piraţi.

„Mai există un produs tematic pe litoral. Este vorba de Paradis Land din Neptun. Tematica va fi pusă în practică de anul acesta din aprilie. Va fi o mascotă a parcului îmbrăcată în pirat, iar personalul va fi şi el îmbrăcat în piraţi“, a clarificat Aurelian Marin.

Tendinţa din ultimii doi ani de pe litoralul românesc a fost una de diversificare a ofertelor şi de introducere unor produse noi cum ar fi pachetele all inclusive, dar şi a unor facilităţi de petrecere a timpului liber incluse în plata serviciilor pentru vacanţă.

La sfârşitul sezonului trecut, reprezentanţii hotelurilor şi ai agenţiilor de turism care vând vacanţe pe litoralul românesc spuneau că intenţionează ca serviciile care vor fi oferite în acest an să le concureze pe cele ale vecinilor bulgari.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

UltimulStingeLumina
8.03.2016, 23:04:03

Domnule ziarist, Textul este plin de greseli de exprimare si dactilografie. Este inacceptabila o astfel de "calitate" pentru o platforma ca adevarul.ro

Modifică Setările