Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Jumătăţile de Românii: 10 sectoare de activitate reunesc aproape 50% din angajaţii din economia locală

0
21 Jan 2016 17:57:06
Autor: Adevărul Financiar
FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Zece sectoare economice deţin 48% din forţa de muncă a României şi 53% din cifra de afaceri realizată de întreaga piaţă, conform unui studiu realizat de ICAP România.

Dintre cele zece sectoare, care la sfârşitul anului 2014 angajau aproape jumătate din forţa de muncă din România, comerţul cu amănuntul, cu excepţia autovehiculelor şi motocicletelor, conduce clasamentul. Locurile următoare sunt ocupate de comerţul cu ridicata cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, transporturile prin conducte, construcţiile de clădiri, industria alimentară, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor şi semiremorcilor, activităţi de investigaţii şi protecţie, lucrări speciale de construcţii, restaurante şi alte activităţi de servicii de alimentaţie.
 
În 2014, în aceste sectoare economice s-a consemnat o creştere de 2% a forţei de muncă faţă de 2013, la 1,882 de milioane de angajaţi, potrivit Agerpres.
 
Comerţul cu amănuntul, cu excepţia autovehiculelor şi motocicletelor, comerţul cu ridicata cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete şi transporturile terestre şi transporturile prin conducte au cumulat jumătate din forţa de muncă activă în cele zece sectoare şi circa un sfert din forţa de muncă angajată în totalul firmelor ce au depus raportări în anul 2014.
 
Cele zece sectoare de activitate deţin 48% din forţa de muncă totală şi 53% din cifra de afaceri totală (dată de raportările firmelor din 2014), ce a crescut cu 6,2% faţă de 2013.
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările