Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Lagarde, BCE: Angajaţii vor lucra de acasă şi după pandemie

0
15 Sep 2021 13:20:41
Autor: Afrodita Cicovschi
Christine Lagarde FOTO EPA-EFE
Christine Lagarde FOTO EPA-EFE

Christine Lagarde, preşedintele Băncii Centrale Europene, a afirmat miercuri că angajaţii de la birouri nu vor reveni probabil la programul complet, deoarece firmele s-au adaptat la aranjamentele flexibile în timpul pandemiei de coronavirus (COVID-19), scrie Bloomberg.

„Ne îndreptăm spre un program hibrid, în care o parte a săptămânii este petrecută la birou, astfel încât oamenii să se întâlnească, să discute şi să aibă contact faţă în faţă. Dar în restul săptămânii se va lucra probabil de acasă", a declarat şeful BCE la Bloomberg TV.
 
Chiar dacă forma acestor noi aranjamente încă nu e finalizată, "oamenii au tras învăţăminte în timpul pandemiei, iar acele învăţăminte vor fi folosite pentru modul de lucru din viitor", a explicat Lagarde, citată de Agerpres.
 
Din ce în ce mai multe companii cu un număr ridicat de angajaţi întârzie planurile de redeschidere a birourilor, din cauza creşterii numărului de infecţii cu varianta Delta. În Londra, o parte dintre angajaţi revin la birouri, dar unele bănci oferă aranjamente flexibile, deoarece angajaţii vor un echilibru mai bun între muncă şi viaţa personală.
 
Lagarde a admis că o mare parte din forţa de muncă, inclusiv cei din spitale, magazine şi sectorul construcţiilor nu au "luxul de a face alegeri". Pentru BCE, munca de acasă rămâne opţiunea implicită "probabil până la finalul lunii ianuarie, apoi vom mai vedea", a anunţat preşedintele Băncii Centrale Europene.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările