Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Lege adoptată: Talonul de pensie mov poate fi trimis şi în format electronic. Violeta Alexandru: Casa de Pensii plătea Poştei 5 milioane de lei lunar

2
13 Oct 2021 15:46:55
Autor: Afrodita Cicovschi

Fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru a anunţat miercuri că a fost adoptată legea care prevede că talonul mov de pensie poate fi trimis, la cerere pensionarilor, şi prin e-mail sau prin contul online CNPP, Ministerul Muncii urmând să elaboreze doar normele de aplicare.

„Pensionarilor care primesc pensiile pe card (personal, îi încurajez pe cât mai mulţi din mediul urban să opteze pentru plata pe card) nu le va mai face poştaşul programul de stat în casă pentru livrarea talonului de pensie (talonul mov). Sau, nu vor mai solicita insistent să îl primească  - s-a mai întâmplat inclusiv să nu mai ajungă poştaşul cu acest talon (oamenii mi-au trimis exemple). 
 
A trecut şi de plenul celei de a doua camere a Parlamentului (Camera Deputaţilor din care fac parte) proiectul de lege despre care am mai vorbit. Va merge la promulgare după care Ministerul Muncii şi Casa de Pensii vor elabora normele de aplicare. Eu nu cred că o lege face minuni dacă nu este aplicată imediat şi bine aşa că voi urmări – să aveţi toată încrederea – să se întâmple acest lucru”, a anunţat Violeta Alexandru. 
 
Potrivit acesteia, principalele prevederi adoptate prin lege sunt următoarele:
 
• talonul mov se va putea trimite, la cerere, pensionarilor, în format electronic - prin e-mail sau prin contul online CNPP. Cei care nu vor opta, îl vor primi în continuare pe hârtie.
 
• măsura se adresează doar pensionarilor care primesc pensia pe card - aproape 50% din totalul pensionarilor
• talonul electronic va avea, prin lege, aceeaşi valoare juridică cu cel primit în format letric 
 
„5 milioane de lei/lună plăteşte Ministerul Muncii şi Casa Naţională de Pensii Publice pentru livrarea acestui serviciu (dus talonul mov pensionarilor care primesc pensia pe card). Îi economisim odată cu modernizarea acestui serviciu.
 
Din experienţa pe care am acumulat-o, am ajuns la concluzia că schimbările din societate, aşa numitele reforme, se fac cu paşi mici. Altfel rămân concept goale şi, de la un moment dat, nu mai ascultă nimeni când le invoci. 
 
Conceptele acestea despre care tot vorbim: digitalizarea şi schimbarea mentalităţii în livrarea serviciilor pentru cetăţeni trebuie să coboare în viaţa reală. Să se vadă lucruri concrete în viaţa de zi cu zi a oamenilor.”, a spus fostul ministru 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

mihai radu
13.10.2021, 16:53:08

O inițiativă excelentă,soția mea avea probleme cu deplasarea și eu mergeam la poștă pentru amândoi,ăia nu voiau să-l dea și pe al ei,că să vină personal fiindcă nu au voie,uite bre că eu sunt bărbatu-său,avem aceiași adresă și același nume,am adus și certificatul de căsătorie,nici nu voiau să audă,parcă înnebuniseră !!

+13 (13 voturi)
Ludwig
13.10.2021, 18:01:27

Violeta alex a fost un ministru foarte bun la munca alaturi de secretara de stat Ioana Constantin de la PMP. Raluca Turcan zisa Kill Bill nu e buna de nimic.

+13 (13 voturi)
Modifică Setările