Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Legea salarizării unitare, pe masa Executivului. Cu cât vor fi reduse sporurile bugetarilor

16
14 Apr 2021 08:48:14
Autor: Afrodita Cicovschi

Guvernul va discuta în şedinţa de miercuri un Memorandum întocmit de Ministerul Muncii care prevede reducerea sporurilor bugetarilor şi stabilirea principiilor care vor sta la baza elaborării cadrului legal privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

În memorandum se precizează că plafonarea în prezent la 30% din suma salariilor de bază nu este aplicată pentru tot personalul bugetar. Astfel se ajunge în situaţia acordării unui număr mai mare de sporuri pentru aceste categorii bugetare, în detrimentul altor categorii de personal bugetar care nu pot depăşi acest plafon.

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Finanţelor au propus demararea unei evaluări în domeniul salarizării personalului plătit din fonduri publice, în vederea reanalizării şi elaborării cadrul legal privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. În acest sens, se propun o serie de principii care vor fi avute în vedere la elaborarea cadrului normativ privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, printre acestea numărându-se :

• reanalizarea coeficienţilor de ierarhizare pentru fiecare familie ocupaţională de funcţii bugetare, cu respectarea raportului de 1 la 12, dintre cel mai mic şi cel mai mare salariu de bază, şi înmulţirea coeficienţilor cu salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată în vigoare – 2300 lei;

• introducerea unor grile de salarizare pentru administraţia publică locală, corespunzător funcţiilor publice şi funcţiilor contractuale;

• plafonarea sporurilor la 20% din salariul de bază, la nivel individual;

• revizuirea sistemului de acordare a sporurilor : 

- sporurile pentru condiţii de muncă la care expunerea la condiţii de muncă este aceeaşi, indiferent de funcţia deţinută, se vor acorda în cuantum fix, ca spor de până la 25% din salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată;

- analiza tuturor categoriilor de sporuri, cu menţinerea numai a celor cu adevărat relevante;

 • acordarea unui spor de performanţă lunar, personalului care a realizat sau a participat direct la obţinerea unor rezultate deosebite în activitatea instituţiei/autorităţii publice sau a sistemului din care face parte, a participat la activităţi cu caracter deosebit, a efectuat lucrări cu caracter excepţional ori a avut un volum de activitate ce depăşeşte în mod semnificativ volumul optim de activitate, în raport de complexitatea sarcinilor, în baza criteriilor stabilite de ordonatorul de credite;

• implementarea noului cadru legal pentru toate familiile ocupaţionale în acelaşii timp, în scopul evitării apariţiei unor noi dezechilibre în sistemul public de salarizare şi al înlăturării posibilităţii contestării unor prevederi în faţa instanţelor de judecată. În prezent, în sectorul bugetar se identifică o serie de discrepanţe salariale, unele apărute în urma aplicării legislaţiei anterioare privind salarizarea personalului bugetar, iar altele identificate după data apariţiei Legii-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, respectiv luna iulie 2017, ca urmare a modificărilor legislative succesive ale Legii-cadru în vigoare în Parlament, prin care unele categorii de personal au fost favorizate în raport cu celelalte categorii de personal din sectorul bugetar.

Mai mult decât atât, o serie de discrepanţe au apărut şi ca urmare a efectelor unor hotărâri judecătoreşti definitive, prin care au fost acordate anumite drepturi salariale pe legislaţia anterioară Legii-cadru nr.153/2017.

La nivelul administraţiei publice locale se identifică o serie de dezechilibre salariale între unităţile administrative-teritoriale de nivel similar, în condiţiile în care nivelul de salarizare al personalului pentru fiecare în parte se stabileşte prin hotărâre a consiliului local, a consiliului judeţean sau a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Acest lucru a condus, pe de o parte, la existenţa unor niveluri diferite de salarizare pentru aceeaşi funcţie în cadrul administraţiei publice locale, iar pe de altă parte, la răsturnarea ierarhiilor fireşti pe nivele de complexitate a activităţii în administraţia publică – respectiv administraţie publică centrală, administraţie publică teritorială şi abia pe a treia poziţie administraţia publică locală. Aplicarea legii a dus la situaţia în care unele salarii de bază din administraţia publică locală sunt mai mari decât salariile din administraţia publică centrală.

Cât priveşte plafonarea la 30% din suma salariilor de bază, a sporurilor acordate personalului bugetar pe ordonator de credite, în prezent, există sectoare de activitate care sunt exceptate de la acest plafon de sporuri, ceea ce determină acordarea unui număr mai mare de sporuri pentru aceste categorii bugetare, în detrimentul altor categorii de personal bugetar care nu pot depăşi acest plafon.

În acest sens, există excepţii pentru instituţiile din sistemul sanitar şi de asistenţă socială şi cele din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, pentru care suma sporurilor, compensaţiilor, adaosurilor, primelor, premiilor şi indemnizaţiilor, acordate cumulat pe total buget pentru fiecare ordonator principal de credite nu poate depăşi 30% din suma salariilor de bază, a soldelor de funcţie/salariilor de funcţie, soldelor de grad/salariilor gradului profesional deţinut, gradaţiilor şi a soldelor de comandă/salariilor de comandă şi a indemnizaţiilor lunare, după caz.

Deoarece determinarea sporurilor se face în raport cu salariul de bază se creează o situaţie discriminatorie, unele funcţii beneficiind de un cuantum al sporurilor cu mult mai mare decât altele, cu toate că activitatea se desfăşoară în aceleaşi condiţii, iar expunerea la condiţii periculoase sau vătămătoare este aceeaşi, indiferent de funcţia deţinută.

Scopul elaborării noului cadru normativ privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice vizează eliminarea discrepanţelor salariale existente în prezent în sistemul bugetar, restabilirea ierarhiilor funcţiilor în cadrul domeniilor de activitate, precum şi între domenii de activitate, precum şi instituirea unui sistem de stimulare a performanţei. Propunerile formulate vor fi analizate şi din punct de vedere al impactului financiar, prin raportare la plafoanele cheltuielilor de personal stabilite prin legea nr.14/2021 pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2021.

„Faţă de cele prezentate, este necesar ca ministerele corespunzător familiilor ocupaţionale de funcţii bugetare să transmită în termen de 30 de zile, propuneri şi observaţii de îmbunătăţire a legislaţiei privind salarizarea în domeniul de competenţă, în vederea reaşezării politicilor salariale în conformitate cu principiile prezentate în acest Memorandum. Facem precizarea că activităţile vor demara cu consultarea ordonatorilor principali de credite, corespunzător familiilor ocupaţionale de funcţii bugetare, iar pe parcursul desfăşurării etapelor de lucru, se va discuta şi cu ceilalţi actori implicaţi, respectiv confederaţiile sindicale reprezentative şi structurile asociative”, se mai arată în Memorandum.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

G M
14.04.2021, 09:12:02

Fără nici un fel de spor, acestea sunt matrapazlâcuri pentru furt. Fișa postului trebuie să prevadă clar ce oblugații are respectivul și ce condiții trebuie să îndeplinească. Dacă-și face treaba bine ia salariul integral, dacă nu, i se diminuează. Nu-i dai spor că-și face treaba, pentru asta s-a angajat și ia salar. Dar pentru asta trebuie schimbate legile Justiției și desființată CCR-ul pesedistului Dorneanu. Că Mafia din Justiție va apăra Mafia din celelalte structuri. Și dați afară jumătate dintre bugetari, 2/3 dintre șefi, va merge treaba mult mai bine.

+6 (12 voturi)
Ionel Marcu
14.04.2021, 09:26:10

Intențiile sunt bune, să vedem ce iese, că suntem obișnuiți ca după punerea în discuție, o lege să fie masacrată. Și în cazul ăsta deja USR a atacat reducerea limitei sporurilor, pe motiv că vor că funcționarii APIA și cei ce „lucrează cu bani europeni” să continue să primească sporuri depășind chiar 5.000 lei. Sper să le vină mintea la cap dacă nu vor să mai fie votați doar de funcționarii APIA. Oricum, e bine că s-a început lucrul la legea asta, mai rău ca în prezent nu poate fi.

+1 (7 voturi)
Vanatorul/d.c.
14.04.2021, 09:36:39

”Guvernul va discuta în şedinţa de miercuri un Memorandum întocmit de Ministerul Muncii..”..blea..blea..blea..! Gargara propagandistica..! Plus saracie, vrajbă si ostracizare..! Atat stiu sa ..produca Iohannis si ”guvernul meu”..! Vreti realiatea si adevarul, despre cat de eficient economic si social e regimul Iohannis..? Ok..! Atentie insa, ceea ce veti citi in continuare poate avea un puternic impact emotional, pentru ca ceea ce veti afla nu se intampla in Bangladesh, Congo, sau Somalia, ci in intr-o tara membra a UE, mai precis in Romania regimului Iohannis+ Noua Securitate : - una din trei familii nu a reușit să-și cumpere toate alimentele necesare copiilor de când a început pandemia - copiii din familiile sărace au și mai puțină mâncare pe masă în această perioada - peste 37% dintre părinţii din comunitățile vulnerabile din mediul rural nu au reușit să cumpere alimente sau au cumpărat doar o parte din cele necesare - 41% dintre parinti au fost nevoiţi să adopte strategii de reducere a cheltuielilor familiale - în peste 11% dintre gospodăriile de la țară copiii Regimului Iohannis+Noua Secritate mâncau numai două mese pe zi CHIAR SI INAINTE DE APARITIA PANDEMIEI..! - proporția gospodariilor de la tara in care copiii regimului Iohannis+Noua Securitatea a crescut de la 5% în 2016 la 9% în 2018, ajungând la 11% în 2020...! - această pondere urcă la 30% în cazul familiilor celor mai nevoiașe..! (studiu World Vision România) Da, oameni buni..! Dupa plantare lui Iohannis la Cotroceni, incepand cu anul 2016 mai ales, in ”Romania lui Iohannis” din ce in ce mai multi copii sunt din ce in ce mai infometati..! Asta in timp ce Iohannis, corifeii regimului său anti-national si anti-romanesc, plus proapaganistii lor, toti niste cozi de topor mincinoase si corupte, va dau asigurari ca sub conducerea lor criminala nu mai puteti de bine..! Fratilor, e timpul sa intelegem ca orice forma de protest, sfidare si ridiculizare, de rezistentă si de lupta impotriva reprezentatilor regimului liberal-iohannist-mitoman-cleptocratic-neosecuristic, cozi de topor care ”guverneaza” (mint, jefuiesc, indatoreaza excesiv, ruineaza, ostracizeaza) Romania in prezent, trebuie privita ca o dovada de patriotism. E datoria fiecarui roman care se stie cinstit si drept sa opuna rezistenta, sa lupte cu toata stiinta, vointa si putinta lui impotriva acestui regim profund anti-national si anti-romanesc. Va cer asta inclusiv copii romani infometati, din studiul de mai sus..!

-3 (9 voturi)
Dobrican Felician
14.04.2021, 09:49:28

Ma bucura ..uia primita mai ales de medici.Acestora le scade salariul net de la circa 13.700 la un pic peste 8000.Si de ce ma bucura ? Pentru simplul fapt ca multi medici ieseau la proteste impotriva PSD,spunind ca demnitatea lor nu poate fi cumparata.Ei bine dragii mei,acuma va este si demnitatea calcata in picioare si vi se taie si banii dati de PSD/Dracnea.

-1 (7 voturi)
Petrean Ion
14.04.2021, 09:59:35

eliminati pensiile speciale nesimtirea unora

+5 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările