Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Licitaţia pentru achiziţionarea a 62 de trenuri electrice de scurt parcurs, deblocată. Ce municipii vor deservi şi cât vor costa

1
13 May 2022 19:21:22
Autor: Melania Agiu
Foto: Facebook Sorin Grindeanu
Foto: Facebook Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, vineri, că licitaţia pentru achiziţionarea a 62 de trenuri electrice de scurt parcurs a fost deblocată, valoarea estimată a investiţiei fiind cuprinsă între 3 şi 4 miliarde de lei, fără TVA.

„Licitaţia pentru achiziţionarea a 62 de trenuri electrice de scurt parcurs a fost deblocată! Astăzi, Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a transmis, spre publicare în SICAP, anunţul de participare aşteptat de ani de zile. Este încă un pas spre modernizarea condiţiilor de călătorie cu trenul în România pe rutele de navetă în zona marilor oraşe”, a scris, vineri, pe Facebook, Sorin Grindeanu.  
 
Ministrul Transporturilor a precizat că vor fi înlocuite astfel trenurile electrice învechite şi automotoarele diesel care sunt folosite în prezent. 
 
Achiziţia, finanţată din fonduri europene nerambursabile (POT 2021-2027) şi din bugetul de stat al României, este împărţită în trei loturi şi acoperă câte o regiune a ţării:  
 
Lotul1 (Est) - include 20 de trenuri care vor deservi municipiile Bucureşti, Ploieşti, Buzău, Focşani, Bacău, Iaşi şi Suceava. 
 
Lotul 2 (Centru - Vest) - include 23 de trenuri care vor deservi municipiile Braşov, Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Bistriţa, Cluj Napoca, Arad, Timişoara şi Reşiţa. 
 
Lotul 3 (Sud) - include 19 trenuri care vor deservi direct municipiile Bucureşti, Ploieşti, Braşov, Constanţa şi Alexandria, prin intermediul nodului feroviar învecinat. 
 
Trenurile din acest lot vor asigura inclusiv legătura cu staţiunile de pe Valea Prahovei. 
 
Potrivit oficialului, în contractul - cu o valoare estimată cuprinsă între 3 miliarde de lei şi 4 miliarde de lei (fără TVA)- este prevăzută inclusiv asigurarea reparaţiei şi întreţinerii celor 62 de trenuri. 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Aspida
13.05.2022, 20:01:39

. trenurile astea vor deservi rutele cu pricina, adică le vor servi prost! a servi este o acțiune «pozitivă» a DEservi = a face un Deserviciu… = a nu servi cum trebuie. Știu că dex-ul dă definiții contradictorii pentru aceeași noțiune… dar, mai gândiți și voi (la politicieni nu am pretenții să stăpânească limba română curată)… 🐵 ♒️

+2 (2 voturi)
Modifică Setările