Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Lista din 2016, care arăta că Teodorovici datora ANAF peste 73.000 lei, scoasă de pe site-ul data.gov.ro. Documentul conţinea aproape 200.000 de nume

14
8 Jul 2018 15:41:16
Autor: Afrodita Cicovschi

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, datora ANAF, în 2016, peste peste 73.000 de lei, restanţă pe care a şi recunoscut-o atunci, spunând că o va plăti când va putea. Pe site-ul data.gov.ro, lista nu mai poate fi accesată, afişându-se mesajul „404 Not Found”.

La 27 mai 2016, ministrul Finanţelor Publice Eugen Teodorovici, declara  că va plăti când va putea datoria de peste 73.000 de lei pe care o avea către Fisc, anunţând că va apela eventual la un împrumut pentru a-şi achita penalităţile.
 
"O să plătesc în funcţie de ce pot să plătesc. O să văd dacă pot găsi un împrumut, eventual, să achit partea de penalităţi, ca să nu crească în continuare. Dacă aveam suma plăteam. Vă daţi seama că nu stăteam să plătesc penalităţi aiurea", a spus, atunci, într-o conferinţă de presă, Teodorovici.
 
Oficialul a explicat că restanţele s-au acumulat şi pentru că ar fi acceptat întârzieri ale celor care aveau să îi plătească chirie pentru un imobil.
 
"Poate de multe ori am uitat să mă ocup de finanţele mele, m-am ocupat de finanţele ţării. Recunosc şi asta. Treburile casei le-am lăsat pe umerii soţiei", a afirmat Eugen Teodorovici.
 
Încercând să verificăm lista, am accesat link-ul publicat pe data.gov, dar documentul care cuprindea 187.230 de contribuabili care aveau obligaţii fiscale restante de 3,4 miliarde de lei (printre care figura şi Eugen Teodorovici) nu mai există.
 
De altfel, în urmă cu o lună, ministrul Finanţelor a spus că nu este de acord cu publicarea numelor persoanelor cu datorii, afirmând că oricum aceştia plătesc penalităţi ”destul de mari”.
 
 „Ştiţi poziţia mea de acum un an - doi de zile, când eram şi eu pe acea listă, dar nu pentru că eram pe acea listă. Eu am spus-o mereu că acele persoane plătesc faţă de stat penalităţi şi care sunt destul de mari şi nu cred că în România de astăzi, în secolul XXI, noi mai trebuie să avem astfel de liste. Cred că lista ruşinii este lista statului faţă de cei cărora statul are să le dea bani. Aia e principala noastră preocupare, desigur să şi aducem bani de la cei care sunt datori la stat, dar nu sunt de acord cu o astfel de abordare” a afirmat ministrul Finanţelor Publice.
 
Portalul data.gov.ro a fost realizat în anul 2013 în marja demersurilor open data la nivel internaţional, în scopul centralizării datelor deschise publicate de instituţiile din România conform principiilor şi standardelor în domeniu.
 
În prezent, Secretariatul General al Guvernului asigură coordonarea procesului de deschidere a datelor publice în România şi administrează portalul naţional data.gov.ro, punctul central de acces pentru seturile de date deschise publicate de autorităţile şi instituţiile administraţiei publice din România şi punctul de legătură în relaţia cu Comisia Europeană, potrivit descrierii publicate pe portalul în cauză.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

Tomescu Tom
8.07.2018, 16:13:36

Lista " rusinii " ...de fapt este lista celor " santajabili " ! Mai este unu' pe lista care cica este ..." avocatu' poporului " ... Care asteapta stapanii lui sa clipeasca ..ca sa aiba si el vreo initiativa ! In nici un caz una legata de soarta si doleantele ... poporului ! :)))) Asa ca daca nu e in stare sa se ocupe nici macar de finantele lui ...sa ne lase ! Si sa nu indrazneasca sa o propuna pe sotia lui drept ...inlocuitor ! Scaunul ala nu se lasa mostenire ....

+3 (7 voturi)
Lamuritorul
8.07.2018, 16:18:51

Ordinarii! Lupii moralisti! Sa dea altii banii la stat, noi nu-i dam, si mai ascundem si listele.F.m.i.c. de lacuste rosii!

+2 (6 voturi)
otto willy
8.07.2018, 16:34:07

Ce? De liste avem noi nevoie! Cand tara arde si Draknea si Dracila gem de dureri sub povara guvernarii? Ia apucati-va de traba si salvati Belina!

+1 (5 voturi)
Manolache Elena Med
8.07.2018, 17:07:35

Puneti-l pe fomistul de Gemnosse sa isi plateaca datoriile la statul roman . Cel mai nesimtit si mai lacom presedinte pe care l-au impus securistii

-3 (7 voturi)
g i
8.07.2018, 17:11:36

Pai nu va este clar ca legile nu sunt pentru PSD-isti , pentru rudele lor de gradul 1 , 2 si 3 pentru amantele lor si pentru cine decid ei ? Legile sunt pentru bizonii are de 20 de ani voteaza mafia asta deghizata in partid ! Un ceas de la mana social democratului Geoana face cam cat 4-500 de pensii medii iar domeniul lui Daddy ar putea adaposti cateva mii de copii orfani ( aia din banii cărora angaja el pitzipoance la partid pe când era Bombonica sefa la CJ iar Daddy Hamsterul repetent presedinte ! Fantele asta fanat de ministru de finanțe sa răstea sa dea Johannis banii înapoi in timp cel e el avea datorii neplătite de câțiva ani - ca doar legile se aplica doar la Ne PSD-isti Grup infracțional organizat de borfasi și de pitipoance semianalfabete

+4 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (14)

Modifică Setările