Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

LSE: Fondul Proprietatea este tocmai bun pentru piaţa londoneză

0
28 Mar 2012 15:34:05
Autor: adevarul

Fondul Proprietatea este un emitent care poate face faţă cu brio exigenţelor investitorilor de pe bursa de la Londra, fiind în acelaşi timp suficient de atractiv pentru aceştia, susţin reprezentanţii London Stock Exchange (LSE).

În opinia acestora Fondul este reprezentativ pentru economia românească, şi are dimensiunile necesare pentru a se plasa între primele şase astfel de vehicule de investiţii de pe bursa londoneză. Reprezentanţii London Stock Exchange au venit la Bucureşti în vederea încheierii unui parteneriat de colaborare cu instituţiile pieţei de capital din România.

Dacă va fi listat la Londra, Fondul Proprietatea ar putea fi al şaselea cel mai mare fond de acest tip de pe piaţa londoneză, şi ar intra astfel într-o mare familie de fonduri listate similare, care numără acum circa 93 de entităţi” susţine Luca Peyano, Head of Italy & Continental Europe Primary Markets, în cadrul London Stock Exchange Group (LSE). Peyano conduce, la nivel regional, activitatea de atragere de noi companii şi de listare a acestora la cota bursei din Londra.

Printr-o astfel de listare, Fondul Proprietatea ar ajunge în vizorul unui grup de potenţiali investitori care pot să înţeleagă un astfel de produs financiar, mai bine decât investitorii din oricare altă parte a lumii a mai spus Peyano. “Sunt voci care susţin că Fondul Proprietatea nu este un produs potrivit pentru comunitatea de investitori de la Londra, dar noi spunem că nu este deloc aşa, deoarece Fondul este foarte reprezentativ pentru economia românească – extrem de potrivită pentru investitorii internaţionali” a adăugat directorul LSE.

România este a doua cea mai mare economie din regiune, şi are o o prognoză de creştere economică de peste 1,5% până la 2% pentru acest an” a completat Tracey Pierce, Director of Equity Primary Markets at London Exchange Group (LSE) – care coordonează activităţile respectivului departament la nivel global. “Are cea mai mare rată de creştere economic din Estul Europei, şi dacă te uiţi la prin comparaţie cu alte ţări, este clar că trebuie să fie o prioritate pentru orice investitor” a mai spus Pierce adăugând: “Noi căutăm oportunităţi de a lucra cu astfel de pieţe în creştere”.

Prima colaborare a LSE în Europa Centrală şi de Est, cu Bucureştiul

Oficialii pieţei londoneze s-au aflat la Bucureşti pentru semnarea unui parteneriat cu Bursa de Valori Bucureşti, prin care, London Stock Exchange (LSE) va oferi susţinere atât în procesul de dezvoltate şi implementare de noi operaţiuni cât şi sprijinul necesar în perfecţionarea specialiştilor şi susţinerea de care BVB are nevoie în road-show-urile pe care le pregăteşte.

Acordul cu Bursa de Valori din Bucureşti este primul astfel de parteneriat încheiat de LSE în sud-estul Europei. “Această colaborare este foarte importantă pentru noi pentru că este primul astfel de parteneriat încheiat în zonă, cu excepţia celui cu Rusia. Ne-am uitat şi ne uităm însă cu atenţie atât la perspectivele economice ale României, cât şi la ambiţiosul program de privatizare la care lucraţi în prezent” a mai spus Tracey. “Unul dintre scopurile principale ale acestui acord este acela de a prezenta povestea României investitorilor din Londra, într-un moment în care aceştia se află în căutare de oportunităţi de investiţii” a adăugat directorul LSE.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările